Ljetne i zimske škole
Universidad Autónoma de Madrid (UAM), Faculty of Economics and Business Studies poziva zainteresirane studente da se prijave na Summer School of Economics and Business koja će se održavati od 29.06-24.07.2020. godine u Madridu. 
Akademija za diplomaciju i protokol poziva zainteresirane da se prijave i sudjeluju na četvrtom izdanju „Winter School for Diplomatic Communication, Protocol and etiquette“. Program će voditi eksperti s područja diplomacije i protokola. Kroz program studenti će steći dodatnu razinu razumijevanja sposobnosti i ograničenja koja oblikuju politiku protokola u pogledu određivanja međusobnih razumijevanja i najboljih diplomatskih, poslovnih i sigurnosnih odnosa među partnerima.
Academy fo Diplomacy and Protocol u suradnji sa dugogodišnjim partnerom „The London College“ poziva zainteresirane da se prijave na „Summer University for Diplomatic Communication, Protocol and Etiquette“. Program će se održavati od 02. do 04. rujna 2019. godine u Beču.
Universidad Autónoma de Madrid otvora novi ciklus prijava naUAM Summer School of Economics andBusiness (SSEB). Program će se održavati 24. lipnja do 19. srpnja 2019. godine. 
MRU Summer University 2019 nudi bogat program zainteresiranim studentima. Program se sastoji od interdisciplinarnog pristupa, nekonvencionalnog pristupa učenju, pristupačnih predavača, predavanja koja pokrivaju svakodnevne teme, terenskih nastava, kreativnih radionica i slično. Polaznici će imati pravo na smještaj unutar kampusa. U sklopu programa polaznici će imati mogućnost prisustvovati organiziranim obilascima baltičkih znamenitosti (lokaliteti pod zaštitom UNESCO-a, ljetne prijestolnice, dvorci, Curonian Spit..). Program će se održati u periodu od 22. srpnja do 9. kolovoza 2019. godine, a rok za prijavu je 10. lipnja 2019. godine. 
Sveučilište Charles, Fakultet društvenih znanosti u Češkoj organizira „Summer University Prague 2019: European Identity between Unity and Diversity“ tijekom rujna 2019. godine (07.-21. rujna 2019.). Cilj programa je proširivanje vidika studenata i stupnja razumijevanja političkih i socijalnih problema suvremene Europe.
Sveučilište u Bordeauxu ponovno organizira Bordeaux Summer Schools. Program će se održavati u periodu između svibnja i srpnja 2019. godine. Bordeaux Summer Schools nudi širok raspon kvalitetnih, internacionalnih tečajeva za studente postdiplomskih studija i mlade istraživače. Program se može očitovati u raznolikosti disciplina od kemije, zdravstvenih znanosti do zaštite okoliša. 
Program uključuje učenje češkog jezika, predavanja koja obuhvaćaju tematiku češke povijesti, društva i kulture, sudjelovanje u društvenim eventima i ekskurzijama, tečaj engleskog jezika i 6 ECTS boda po završetku programa. Program će se održavati u periodu od 15. kolovoza do 18. rujna 2019. godine, a rok za prijavu je 30. lipnja 2019. godine.
U sklopu programa uključeno je dva tjedna programa, predavanja, 7 seminara i večernji eventi, mogućnost diskusija i povezivanja s internacionalnim predavačima i studentima, all-inclusive paket (školarina, obroci, smještaj, izvannastavni program, obilazak Graza), 6 ECTS bodova za sudjelovanja i seminarski rad, razvijanje vještina u pogledu javnog govora, akademskog i kreativnog pisanja i objavljivanje radova u seriji publikacija Off-Campus: Saggau School of Thought. Period održavanja programa je od 30. lipnja do 13. srpnja 2019. godine, a rok za prijavu je 18. ožujka 2019. godine. 
Sveučilište u Pečuhu poziva zainteresirane studente i diplomante da se prijave na program stipendiranja u sklopu ljetne škole The Cultural Heritage of Hungary Summer School 2019. Cilj programa je upoznati polaznike s kulturnom baštinom Mađarske iz raznih perspektiva. Sudionici će imati priliku upoznati se s povijesti Mađarske, ekonomskim, političkim i društvenim izazovima s kojima se Mađarska svakodnevno susreće. Kulturna baština će se predstaviti kroz aspekt klasične i narodne glazbe, eno gastronomsku kulturu. Ljetna škola održavat će se od 30. lipnja do 14. srpnja 2019. godine.
Slobodna Država Bavarska poziva studente da se prijave na BAYHOST summer course scholarships. Stipendija je namijenjena financiranju polaznika tečaja njemačkog jezika 2019. godine. U stipendiju su uključeni troškovi školarine, smještaja i prehrane. Natječaj je otvoren za studente sa područja Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Ukrajine. Prijaviti se mogu zainteresirani studenti kojima je minimalna razina poznavanja njemačkog jezika B1 i koji su u periodu prijave upisani na minimalno drugu godinu preddiplomskog studija na visokoobrazovnoj instituciji. Studenti su dužni poslati prijepis ocjena kao potvrdu. 
IEN Letnja škola ekonometrije prva je ljetna škola ekonometrije na području Zapadnog Balkana. Letnja škola ekonometrije produkt je edukativnog programa IEN Letnje škole ekonomije koja godinama privlači istaknute predavače, istraživače i studente iz različitih dijelova svijeta. 
Summer School in Curatorial Studies izazovan je projekt koji se promovira od 2004. godine. Program se održava tijekom International Art Biennale Venice. Kroz interdisciplinarni program stručne prakse studentima se omogućuje stjecanje iskustva u pogledu muzejskih i izložbenih aktivnosti. 
Sveučilište Masaryk, Fakultet ekonomije u Brnu poziva sve zainteresirane studente da se prijave na program Summer Schools. Program je namijenjen studentima koji žele razvijati svoje vještine i postati profesionalno certificirani u upravljanju projektima, a upisuju završnu godinu studija na diplomskoj i preddiplomskoj razini iz menadžmenta, istraživanja i razvoja ili fizičkih/primjenjivih znanosti. 
Schola Empirica organizira sedmodnevni akademski program Prague Summer Schools. Ljetne škole pokrivaju širok raspon disciplina na području društvenih znanosti koje uključuju europsku politiku, ekonomiju, psihologiju, obrazovanje, bihevioralne znanosti. Cilj ovog programa je povezivanje studenata preddiplomskih i diplomskih studija različitih nacionalnosti i kulturnih vrijednosti u jedinstvenom akademskom i kulturološkom okruženju.
Sveučilište Charles, Fakultet društvenih znanosti u Češkoj objavljuje natječaj za program „Project Europe at a Crossroads: Building up open Structures or breaking down into local identities?“  za razdoblje od 7. do 18. travnja 2019. godine. Studijski program je međunarodno priznat, a cilj istoga je proširivanje vidika studenata po pitanju razumijevanja različitih političkih i socijalnih pitanja u suvremenoj Europi. Studenti stječu 3 do 6 ECTS boda po završetku programa.
Sveučilište Primorska, Fakultet Zdravstvenih znanosti u Sloveniji objavljuje natječaj za ljetnu školu Summer School „Preventation and Rehabilitation of Lower Limb in Sport“ u periodu trajanja od 01.- 05. srpnja 2019. godine.
Technische Hochschule Ingolstadt objavljuje natječaj za osmu međunarodnu ljetnu školu "Automotive Engineering and Management" u periodu od 22.7.2019.-2.8.2019. godine.