Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Raspored sportskih aktivnosti za...
Sportske aktivnosti za studente u akademskoj godini 2022./2023. održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Pilates  – ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19.30 (voditeljica: Lena Habalija, mag. cin.) Odbojka  – ponedjeljkom i četvrtkom od 19.30 do 21 (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Košarka  – srijedom od 19 do 20.30 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) U navedenim aktivnostima mogu sudjelovati svi studenti bez obzira jesu li izabrali Kineziološku kulturu kao izborni kolegij. izv. prof. dr. sc.  Iva Blažević

Javni poziv studentima za...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za iskaz interesa u sudjelovanju u radu Odbora za sport Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2021./2022. godini.

 Sportske aktivnosti za studente u akademskoj godini 2021./2022. održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:

Najava Studentskog prvenstvo Hrvatske...
Studentsko prvenstvo Hrvatske u jedrenju za klasu Laser Stratos održat će se u Puli u razdoblju od 24. do 26. rujna 2021. godine. Zainteresirani studenti jedriličari mogu se javiti na  djacimov@unipu.hr . Detaljne informacije o regati nalaze se u privitku:

Najava: trening lacrossea za studente...
Ured za sport u suradnji sa Hrvatskim lacrosse savezom organizira trening lacrossea za studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Zainteresirani studenti mogu se javiti putem e-maila na  djacimov@unipu.hr . Informacije o mjestu i vremenu održavanja biti će objavljene naknadno, a prijave traju do 30. rujna 2021. godine.

Pridruži se međunarodnom sportskom...
Svake godine u travnju Sveučilište u Antwerpenu (Belgija) domaćin je PCU Igara, međunarodnog sportskog događaja za sveučilišta i fakultete širom svijeta pod pokroviteljstvom Fair Play-a Panathlon International. Zbog pandemije COVID-19, PCU Igre 2021. ponovno će biti organizirane online, pod nazivom „PCUGAMES @ HOME“, od 28. do 30. travnja 2021. godine.

Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u akademskoj godini 2020./2021. održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:

Studentske sportske ekipe još su jednom ostvarile izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnom sveučilišnom natjecanju 5th World Inter-Universities Championships (WIUSC) koje se od 13. do 17. studenog održalo u Puli. Rukometašice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (SJD) napravile su pravu senzaciju pobijedivši svih šest utakmica čime su postale – Svjetske međusveučilišne prvakinje! Uz njih, značajne rezultate postigli smo u čak 4 sporta; futsal, nogomet, košarka te muški rukomet. Naime, pulski sveučilišni sport bogatiji je čak za 5 postolja – futsal, nogometaši te košarkaši osvojili su bronce dok su rukometaši u finalu izgubili s golom razlike te uzeli srebro.

Prijem kod rektora povodom izvrsnih...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri jučer je u svom uredu primio kapetane sportskih ekipa koji su ostvarili izvrsne rezultate na 5. međusveučilišnom svjetskom prvenstvu (5th World InterUniversities Championships - WIUC) koji je ove godine održan u Puli u razdoblju od 13. studenoga do 17. studenoga 2019. godine. Na natjecanju je sudjelovalo preko 2.300 studenata s više od 70 Sveučilišta diljem Europe, Afrike i Azije.

Od 13. do 18. studenog 2019. godine studenti sportaši pulskog sveučilišta nastupit će na dva renomirana međunarodna sportska natjecanja - 5. međusveučilišnom svjetskom prvenstvu (5th World InterUniversity Championships - WIUC) i na Euroijadi.

Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u zimskom semestru 2019./2020. godine održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:

Putuj u Berlin na Euroijadu - navijaj...
Međunarodni sveučilišni sportski turnir Euroijada 2019 ove se godine održava od 15. do 18. studenog u Berlinu. Na natjecanju će nastupati pojedine sportske ekipa pulskog sveučilišta koji su prijašnjih godina ostvarile vrhunske rezultate.

Od 7. do 12. svibnja 2019. u Poreču je održano drugo po redu STEM Games međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje je i ove godine okupilo gotovo 2000 studenata STEM područja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. Na natjecanju je sudjelovalo oko 70 studenata i troje nastavnika Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Naši su se studenti natjecali u tehnološkoj areni, rukometu, stolnom tenisu, futsalu, odbojci, odbojci na pijesku, krosu, šahu i košarci.

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu Turizmijade 2019. u Budvi, osvojili su drugo mjesto u futsalu u međunarodnoj konkurenciji 13 sportskih ekipa drugih Veleučilišta i Sveučilišta.

Tijekom protekla dva tjedna studentske sportske ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovale su na dva vrlo jaka međunarodna sveučilišna turnira – Euroijada 2018 u Pragu te WIUSC 2018 u Barceloni. U Pragu su pulski studenti ponovili prošlogodišnji uspjeh – prvo mjesto u muškom futsalu i tenisu dok su u Barceloni plivačice osvojile tri četvrta mjesta a košarkaši, nakon prošlogodišnjeg zlata, ovaj su puta zapeli u grupnoj fazi.

Autor: Ivica Petrinić
Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u zimskom semestru 2018./2019. godine održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: