Ponuda stručne prakse
Prijaviti se mogu studenti te diplomante koji su nedavno završili studij. Jedne od kompetencija koje se traže kod kandidata su kreativnost, poznavanje engleskog i talijanskog jezika, poznavanje rada na računalu. Odabrani kandidati imati će priliku raditi u Međunarodnom uredu tijekom akademske godine 2019/2020 na poslovima vezanima uz Erasmus mobilnost. Krajnji rok prijave je 10. studenoga 2019. godine. 
Program je besplatan s ciljem pomoći mladim ljudima u razvijanju svoje zapošljivosti u vrlo konkurentnom okruženju. Dodatno, sudionik ima mogućnost sudjelovati u dvotjednom tečaju jezika u Berlinu ili Manchesteru, a sudionici će dobiti jedinstven vodič za zapošljavanje s korisnim savjetima i informacijama kako pronaći posao i zaposliti se. Proces prijava započinje 30. rujna 2019. godine. 
University of Regensburg nudi mogućnost zapošljavanja diplomanata u sklopu programa „From Informality to Corruption (1817 – 2018): Serbia and Croatia in Comparison“. Trajanje programa predviđeno je u periodu od veljače 2020. godine do siječnja 2023. godine.
Stage Malta je europska obrazovna ustanova osnovana 2005. godine, a ove godine slavi četrnaestu obljetnicu uspješnog poslovanja. Uspješno djeluje unutar Erasmus+ programa s ciljem osiguravanja uspješnog programa stručne prakse i stažiranja za strane studente. 
ExAct Malta je agencija smještena u Valletti, Malta te je posvećena upravljanju europskim projektima mobilnosti. Projekti se provode u okviru Erasmus+ programa, Youth Guarantee, stažiranja u tvrtkama za mlade i nastavno osoblje, promicanja i poboljšanja turizma na Malti. Agencija surađuje s organizacijama i privatnim tvrtkama diljem Europe.
Udruga Informo, koordinatori konzorcija „Sveučilišta za EU projekte“ izdaju popis programa stručne prakse. EU4EU daje Erasmus+ stipendije za hrvatske studente za sedam programa stručne prakse u Europi.
Corvinus University of Budapest poziva zainteresirane studente da se prijave na program stručne prakse. Studenti imaju mogućnost prijave na program u sklopu odjela Directorate of International Relations and Innovation. Krajnji rok prijave je 31. srpnja 2019. godine.
Poduzeće Dpointgroup omogućuje zainteresiranim studentima da se prijave na program stažiranja. Poduzeće prima pripravnike tijekom cijele godine, a duljina programa ovisi o potrebama i mogućnostima polaznika. Period trajanja može varirati od 1 do 6 mjeseci. 
University of Almería otvara mogućnost prijave na program stažiranja za studente i diplomante koji su nedavno završili studij.
FogoSales pruža usluge prodaje, telemarketinga, podrške korisnika i traženja dobavljača. Sjedište kopanije je u Litvi, Klaipeda, a svoje poslovanje proširila je na Latviju, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Prilikom sudjelovanja otvara se mogućnost za suradnju s iskusnim timom, stjecanje novih znanja, vještina i poznanstava, upoznavanje s novom kulturom. 
Međunarodni ured za zapošljavanje Sveučilišta u Pečuhu traži stažiste u ljetnom periodu 2019. godine. Sveučilište uspješno zapošljava međunarodne studente u Sjedinjenim Američkim Državama, Africi, Aziji i Europi. Sveučilište prisustvuje srednjoškolskim, sveučilišnim i visoko obrazovnim sajmovima, a ujedno je i organizator online i offliine kampanja, televizijskih i radijskih promidžbenih materijala diljem svijeta. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani studenti koji žele sudjelovati u provođenju aktivnosti vezanih uz međunarodne kampanje, istraživanja, organizaciju i administrativne aktivnosti. 
Universidade de Vigo nudi zainteresiranim studentima mogućnost obavljanja stručne prakse u sklopu projekta CBHE AuditUM. Aktivnosti projekta objedinjene su u kontekstu Capacity Building in Higher Education Project: „AuditUM – Audit et Contrôle Interne `a l´Université Marocaine“. Cilj projekta je jačanje upravljačkih sustava marokanskog sveučilišta kroz provedbu unutarnje revizije i kontrolnog odjela. Trajanje stručne prakse je predviđeno u minimalnom trajanju od 2 mjeseca i maksimalnom od 12 mjeseci (prethodno potvrditi s koordinatorom projekta).
Seehotel Schlierseer Hof traži motivirane i zainteresirane studente koji imaju želju priključiti se timu putem programa stručne prakse i sezonskog zapošljavanja. Period sudjelovanja određen je za proljeće/ljeto 2019. godine, a isti bi trajao minimalno tri mjeseca.
The British International School traži visoko motivirane i talentirane pripravnike da se pridruže timu i svoje stečeno znanje prenesu u praksu. Kandidat dobiva mogućnost za rad u dinamičnom radnom okruženju i stjecanju te poboljšanju profesionalnih vještina u poticajnom međunarodnom okruženju.
Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta za poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Pečuhu nudi zainteresiranim studentima da se prijave na Erasmus+ natječaj za stručnu praksu. Razdoblje realizacije stručne prakse kreće u siječnju 2019. godine te može trajati najviše pet mjeseci, a rok za prijavu je 16. studenog ove godine.
Westhouse Group, međunarodna tvrtka koja djeluje na području pretraživanja i odabira stručnjaka iz područja ICT, inženjerstva i financija traži studente za odrađivanje stručne prakse u okviru Erasmus+ programa mobilnosti u njihovom sjedištu u Milanu i Pesaru.
Stručna praksa u Milanu 
Westhouse Group, međunarodna tvrtka koja djeluje na području pretraživanja i odabira stručnjaka iz područja ICT, inženjerstva i financija traži studente za odrađivanje stručne prakse u okviru Erasmus+ programa mobilnosti u njihovom sjedištu u Milanu - svjetskom lideru u distribuciji elektroničkih komponenti. Kandidat će upravljati praćenjem aktivnosti vezanih uz implementaciju novog ERP sustava širom svijeta, Oraclea i njegovih stalnih nadogradnji. Ta je pozicija integrirana u tim EMEA (Europe, Middle-East and Africa) te tako nudi mogućnost međunarodnih kontakata.
Organizacija  Giacche Verdi Bronte  u regiji Etni na Siciliji (Italija) nudi studentima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti da sudjeluju u zanimljivom agroekonomskom i klimatskom projektu. Boravak treba biti finaciran od strane Erasmus+ programa u svrhu stručne prakse. Projektne aktivnosti pružaju veliku mogućnost da studenti proširuju svoje znanje i iskuse praktični terenski rad uglavnom u području odgoja i obrazovanja za djecu, ali i poljoprivrede, pošumljavanja, pitanja zaštite klime i međunarodne razmjene s drugim studentima i volonterima.
Placement in Portugal  je agencija za zapošljavanje sa sjedištem u Lisabonu čiji je cilj pružiti pomoć mladim profesionalcima na međunarodnoj razini oko prolanaska stažiranja u tvrtkama u Portugalu. Ujedno se na taj način povećava konkurencija i internacionalizacija u tvrtkama dovođenje osposobljenih vježbenika.    
Algoos Study Work and Travel Inc. traži 6 pripravnika za podružnicu na otoku Rhodes u Grčkoj.