Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Sveučilište dana 8. studenog 2019. godine raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita.
Program je besplatan s ciljem pomoći mladim ljudima u razvijanju svoje zapošljivosti u vrlo konkurentnom okruženju. Dodatno, sudionik ima mogućnost sudjelovati u dvotjednom tečaju jezika u Berlinu ili Manchesteru, a sudionici će dobiti jedinstven vodič za zapošljavanje s korisnim savjetima i informacijama kako pronaći posao i zaposliti se. Proces prijava započinje 30. rujna 2019. godine. 
Započeo projekt CAMPULA - Sustainable...
Održivi razvoj te proces oblikovanja i stvaranja kampusa Sveučilišta Jurja dobrile u Puli uzima se za glavni cilj projekta CAMPULA.
Dana 10. listopada 2019. održan je Welcome Day za strane dolazne studente na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. U sklopu Erasmus+ programa primili smo 14 studenata koji će na Sveučilištu boraviti cijelu akademsku godinu, a njih 33 na boravak u zimskom semestru. Danu dobrodošlice pridružili su se i studenti koji su na Sveučililšte došli u sklopu CEEPUS programa.
Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog i diplomskog studija održan je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 1. listopada 2019. godine. U ime voditeljice Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivone Peternel, na Orijentacijskom danu sudjelovala je Emina Lehkec, mag. oec. te je studentima predstavila program rada Ureda i mogućnost sudjelovanja u projektima međunarodne mobilnosti. 
U sklopu Europske noći istraživača RoboTeam UNIPU vođen  docentom Svenom Maričić em te izv. prof. dr. sc.  Marijom Mogorović Crljenko  održao je predavanje i učenicima Osnovne škole Kaštanjer prezentirao robotsku ruku i zainteresirao znatiželjne osnovnoškolce za znanost.
Sveučilište Jura Dobrile i RoboTeam UNIPU nastavljaju s aktivnostima povodom Europske noći istraživača te su s učenicima srednje Medicinske škole Pula u četvrtak 19. rujna posjetili METRIS – Centar za istraživanje materijala Istarske županije gdje su predstavnici METRIS-a predstavili svoj laboratorij i opremu u laboratoriju.
Ovogodišnja tema je gastronomija ("Što ste jeli dok ste bili na Erasmusu?"). Pozivaju se studenti da objave na svom profilu bilo koje društvene mreže neku od fotografija na kojoj su vidljivi jelo, hrana, namirnice, tržnica, restoran itd. iz zemlje u kojoj su bili "na Erasmusu".
University of Regensburg nudi mogućnost zapošljavanja diplomanata u sklopu programa „From Informality to Corruption (1817 – 2018): Serbia and Croatia in Comparison“. Trajanje programa predviđeno je u periodu od veljače 2020. godine do siječnja 2023. godine.
Završnom diseminacijskom konferencijom u Istarskoj razvojnoj agenciji 26.rujna završile su aktivnosti Europske noći istraživača u sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti. Na Konferenciji je sudjelovala Martine-Nicole Rojina, poznata umjetnica i producentica iz Njemačke koja je povodom Europske noći istraživača predstavila svoj moonbounce projekt  „Sister moon“ u kojem se ljudski glas putem Dwingeloo teleskopa pretvara u radio valove koji se šalju na Mjesečevu površinu te se isti vraća na zemlju u obliku jeke. 
U sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti, RoboTeam UNIPU u pulskim je osnovnim školama (ali i šire) održao brojna predavanja čija je svrha bila popularizacija znanosti. Uz Osnovnu školu Kaštanjer, Osnovnu školu Tone Peruško, Osnovnu školu Šijana, Osnovnu školu Veruda, Osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi, RoboTeam UNIPU u rujnu je educirao učenike sljedećih škola: Osnovne škole Monte Zaro, Osnovne škole Vidikovac, Osnovne škole Svetvinčenat i Osnovne škole dr. Mate Demarina.
Ured za partnerstvo i projekte dana 27. rujna 2019. godine objavljuje prvi natječaj za osoblje za akademsku godinu 2019./2020., u okviru Erasmus+ programa. Natječaj je otvoren do popunjena mjesta, a najkasnije do 29. veljače 2020. godine. Mobilnost je moguće realizirati do 31. svibnja 2020. godine. Za sve detalje moguće je kontaktirati Ured za partnerstvo i projekte. Dokumentaciju preuzmite u nastavku.
Udruga Lotina kutija poziva zainteresirane studente da se prijave na program razmjene mladih Media4You u Constanti, Rumunjska. Period razmjene je od 27.10. do 3.11.2019. godine. Za polaznike osiguran je smještaj i hrana od strane Erasmus+ programa. Putni troškovi se refundiraju po porvatku u Hrvatsku. 
Pozivaju se zainteresirani studenti da se odazovu na radionicu „Vodič kroz virtualne razmjene Erasmus+“ koja će se održati 18. rujna 2019. godine od 14 do 16 sati u dvorani 303 Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli posjetilo je 15 studenata iz Njemačke, točnije sa DHBW Ravensburg. Ured za partnerstvo i projekte primio je studente na sastanak prilikom kojega su studenti imali prilike dobiti informacije o Sveučilištu i Erasmus+ programu koje isto provodi. Za studente je organiziran obilazak Sveučilišta i Studentskog centra.
Dana 23. srpnja 2019. godine Ured za partnerstvo i projekte posjetila je gospođa Evelina Deyneka kao predstavnica IESA Art & Culture School iz Pariza. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel, te dekanica Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, izv. prof. dr. sc. Tea Golja, ugostile su gospođu Deyneka. 
ExAct Malta je agencija smještena u Valletti, Malta te je posvećena upravljanju europskim projektima mobilnosti. Projekti se provode u okviru Erasmus+ programa, Youth Guarantee, stažiranja u tvrtkama za mlade i nastavno osoblje, promicanja i poboljšanja turizma na Malti. Agencija surađuje s organizacijama i privatnim tvrtkama diljem Europe.
Udruga Informo, koordinatori konzorcija „Sveučilišta za EU projekte“ izdaju popis programa stručne prakse. EU4EU daje Erasmus+ stipendije za hrvatske studente za sedam programa stručne prakse u Europi.
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr.sc. Ivona Peternel posjetila je Sveučilište La Laguna Tenerife, Španjolska (Universidad de La Laguna).
Academy fo Diplomacy and Protocol u suradnji sa dugogodišnjim partnerom „The London College“ poziva zainteresirane da se prijave na „Summer University for Diplomatic Communication, Protocol and Etiquette“. Program će se održavati od 02. do 04. rujna 2019. godine u Beču.
Corvinus University of Budapest poziva zainteresirane studente da se prijave na program stručne prakse. Studenti imaju mogućnost prijave na program u sklopu odjela Directorate of International Relations and Innovation. Krajnji rok prijave je 31. srpnja 2019. godine.
Izraelski predstavnici projekta WILLIAM (Welcome to Israel! Learning & Leading „Internationalization at Home“: Assistance & Management tool) posjetili su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u sklopu International Staff Week-a koji se održao od 27. do 30. svibnja 2019. godine. 
U zimskom semestru akademske godine 2019./2020. sljedeće zemlje omogućile su „freemover“ prijave (prijave za mobilnost izvan CEEPUS mreža): 
Dana 10. srpnja 2019. godine Ured za partnerstvo i projekte posjetile su tri kolegice sa Armenian State University of Economics. Voditeljica Ureda za Partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel, ugostila je Shushan Movsisyan (Research Center- AMBERD), Manush Kalantaryan (Department of Marketing and Business Organization, Chair of Marketing) and Arpine Hakobyan (Chair of Managerial accounting and auditing). 
Sapienza University of Rome poziva administrativno osoblje da se prijave na Staff Week koji će se održati od 7. do 11. listopada 2019. godine u Rimu. Sudionicima će se predstaviti Sapienza University of Rome, menadžment Erasmus+ potprograma te će biti prilike za raspravu o primjerima dobre prakse poslovanja.
Međunarodna konferencija HEInnovate:...
Europska komisija u partnerstvu s OECD-om i rumunjskim Ministarstvom za nacionalno obrazovanje održat će konferenciju HEInnovate u okviru rumunjskog predsjedništva EU. Konferencija će se održati na temu „Podrška inovacijama i poduzetništvu u i kroz visoko obrazovanje“. 
Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij te stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020./2021.
Njemački parlament u suradnji sa sveučilištima Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlin. Stipendija je namijenjena visoko kvalificiranim i politički zainteresiranim mladim ženama i muškarcima koji su voljni nakon završenog programa vratiti se u svoju domovinu, te aktivno i odgovorno sudjelovati u oblikovanju njezine demokratske budućnosti. Polaznicima se pruža mogućnost da tijekom rada kod jednog od zastupnika Bundestaga upoznaju njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, kao i mogućnost stjecanja praktičnih iskustava u području parlamentarnog rada. 
Odjel za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu objavljuje Program potpora za male poduzetnike. Objavljena je programska izjava koja opisuje prioritete financiranja, strateške teme i proceduru podnošenja zahtjeva za financiranje. Odjel za odnose s javnošću navodi područja koja su uključena u program financiranja, a to su akademska razmjena, kultura, program naobrazbe engleskog jezika, poduzetništvo, program naobrazbe o holokaustu, knjižnični programi, mediji, program kvalifikacije.
Ovim putem obavještavamo studente da se rok za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020. produljuje do 15. svibnja 2019. godine. 
Sveučilište Regensburg od listopada otvara novi dvogodišnji program “Master in European Studies. Riječ je o transdisliplinarnom programu koji je strukturiran na sljedeći način: povijesne i političke discipline, ekonomske i pravne discipline i kulturne i književne discipline.
Economic Policy Institute (EPI) – Sofia poziva zaiteresirane da se prijave na Ljetni seminar za mlade stručnjake u području javnih politika iz Jugoistočne Europe i Crnomorske regije (Summer Seminar for Young Public Policy Professionals from SEE & Black Sea Region). Seminar će se održati na temu „Public Policy Challenges – European and Regional Dimensions“ u periodu od 3. do 7. lipnja 2019. godine u Albeni na obali Crnog mora.
ESN – Erasmus Student Network Hrvatska organizira godišnji skup svih sekcija i predstavnika u uvali Scott u Kraljevici. Skup će biti održan od 3. do 5. svibnja 2019. godine. Na skupu će se predstaviti sve dosadašnje sekcije, njihov rad i uloga ESN-a u visokoškolskim ustanovama koje su dio Erasmus+ programa.
Zbog malog broja zaprimljenih prijava za Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020., natječaj se  produljuje do 30. travnja 2019. godine.
Sveučilište u Pečuhu organizira Péch Summer School „European Challaenges in the 21st Century – How to Move Forward?“ u trajanju od 27. lipnja do 6. srpnja 2019. godine. Intenzivan i bogat program bazirat će se na istraživanju promjena interkulturalne klime unutar Europske Unije s naglaskom na globalne izazove i pritiske kao što su izbjeglička kriza, terorizam te religijske suradnje diljem središnje i istočne Europe, posebno unutar Visegrad Four (Višegradksa skupina – udruženje četiriju srednjoeuropskih saveznih država, Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske). 
U periodu od 26. do 28. veljače 2019. održan je kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM - na kojemu su sudjelovali doc. dr. sc. Dean Sinković , prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom i dr. sc. Ivona Peternel , voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte. Serija sastanaka i radionica održana je na instituciji voditelju projekta, COLLMAN iz Izraela s glavnim ciljem upoznavanja partnera i definiranja ciljeva za prvu godinu rada. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković ugostit će izraelske partnere krajem svibnja kako bi prezentirali internacionalizaciju sveučilišta i načina rada virtualnih učionica.
Društvene mreže u današnje vrijeme postaju jednim od glavnih izvora informacija te se na ovaj način priključujemo aktualnom trendu. Pozivamo sve zainteresirani studente da prate našu Facebook stranicu i objave koje su vezane uz Erasmus+ program. Na stranici će se objavljivati natječaji, iskustva studenata, fotografije, videozapisi i slični sadržaji vezani uz sam program. Pratite nas, pozovite kolege/kolegice te možda pronađete informacije koje će vas zainteresirati da postanete dio Erasmus+ programa!
Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave i sudjeluju na foto-natjecanju, natjecanju u pisanju eseja i pokretanju mrežne stranice povodom 70. obljetnice Vijeća Europe. Cilj foto-natjecanja je potaknuti mlade na promišljanje o tome što znači biti Europljanin. Natjecanje je organizirano putem Instagram platforme i traje do 30. travnja 2019. godine u ponoć. Natjecanju mogu pristupiti zainteresirani kandidati stariji od 13 godina iz bilo koje države članice Vijeća Europe, isključivo preko Instagrama. 
U veljači 2019. godine, doc. dr. sc.. Ines Kovačić i dr. Petra Burić posjetile su Faculty of Fisheries na Ege University u Izmiru, Turska. Izmir je treći najveći grad u Turskoj i broji 4.5 milijuna stanovnika, ispred njega su Istambul i Ankara. Sveučilište se trenutno sastoji od 11 fakulteta, 6 škola, 7 strukovnih škola, State Turkish Music Conservatory, 8 instituta, 5 odjela u posebnom statusu i 27 centara za istraživanje i primjenu. Sveučilište broji 3.252 nastavnog osoblja i 4000 ne nastavnog osoblja.
Dana 26. veljače 2019. održan je Welcome Day za strane dolazne studente na našem Sveučilištu. U sklopu Erasmus+ programa primili smo 25 studenata na boravak u ljetnom semestru, a njih 12 ih boravi tokom cijele akademske godine. Na danu dobrodošlice studenti su se upoznali sa svojim koordinatorima , voditeljicom Ureda za studente i predstavnicima Ureda za partnerstvo i projekte. Za studente je organiziran obilazak Sveučilišta i grada Pule.
Imagine Europe poziva sve zainteresirane da kroz kratki tekstualni i video zapis predstave svoju viziju Europe u 2050. godini. Sudionike se potiče da se koriste materinjim jezikom. Natječaj je podržan od grupe partnerskih organizacija diljem Europe i početna faza je financirana u okviru programa Erasmus+. Najmanje 5 odabranih sudionika će primiti 500€ naknade i biti će pozvani na radionicu European decision-makers and change-makers u drugoj polovici 2019. godine. Troškovi radionice u potpunosti su pokriveni. 
Pozivaju se zainteresirani studenti da se prijave na 7th Maltepe University International Student Congress (ICNTE). Od 2013. godine ICNTE okuplja studente iz raznih dijelova svijeta i pruža im priliku da predstave svoja istraživanja, stavove i ideje o važnim temama u strojarstvu. Izlagači će se sastojati od grupe studenata preddiplomske, diplomske i doktorske razine studija. Svaki će sudionik predstaviti minimalno jedno vlastito istraživanje, članak ili rad na zadanu temu. 
U utorak 22. siječnja 2019. godine Sveučilište u Puli su posjetili prof. Benjamin Lee iz Hong Konga, voditelj Kinex Pharmaceuticals Inc. i predsjednik Comprehensive Drug Enterprises Ltd, dr. Marina Moses iz Tel Aviva, poslovna savjetnica za investiranje u razvojnu znanost i start-up poduzeća, Jacom Harschan i Dieter maurer iz Villacha, predstavnici firme Panaceo international Active Minerall Production GmbH i profesorica Sandra Kraljević Pavelić, direktorica doktorske škole Sveučilišta u Rijeci, profesor Krešimir Pavelić.
Ured za partnerstvo i projekte objavljuje rezultate drugog Erasmus+ natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru projekta br. 2017-1-HR01-KA107-035013.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje produljenje natječaja za osoblje od 6. studenog 2018. godine (KLASA: 605-01/17-01/99, UR. BROJ: 380-01-13-18-7) pod projektnim brojem 2017-1-HR01-KA107-035013, suradnjom između programa (EU) i zemalja partnera (izvan EU). Poziv je otvoren za osoblje u svrhu realizacije mobilnosti podučavanja ili stručnog osposobljavanja. 
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli kao dio Konzorcija „Hrvatska sveučilišta za EU projekte“ u suradnji sa Udrugom Informo iz Vodnjana raspisuje Erasmus+ natječaj za mobilnost osoblja u svrhu stručnog osposobljavanja. Natječaj je otvoren do 14. siječnja 2019. godine. 
20. studenog 2018. godine zatvoren je Erasmus+ natječaj za studente za ljetni semestar akademske godine 2018/2019. Ured za partnerstvo i projekte zaprimio je deset prijava. Formalnu i kvalitativnu procjenu prijava provelo je Povjerenstvo imenovano Odlukom Rektora, KLASA: 605-01/18-01/94 i URBROJ: 380-01-01-18-12.
14. studenog 2018. godine zatvoren je Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za ljetni semestar akademske godine 2018./2019. u okviru projekta broj 2018-1-HR01-KA103-046933. Pregled pristiglih prijava i kvalitativnu ocjenu istih obavilo je Erasmus povjerenstvo imenovano Odlukom rektora (KLASA: 605-01/18-01/96, URBROJ: 380-01-01-18-11). Rezultate pročitajte u nastavku.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 4.12.2018 objavljuje natječaj za osoblje pod projektnim brojem 2018-1-HR01-KA107-047054, suradnjom između programa (EU) i zemalja partnera (izvan EU). Poziv je otvoren za osoblje u svrhu realizacije mobilnosti podučavanja ili stručnog osposobljavanja. Prijave se primaju zaključno s 31.12.2018. godine. 
Umwelt-Campus Birkenfeld Treir University of Applied Sciences traži zainteresirane studente koji su se voljni prijaviti programu Study Semester u ljetnom semestru (ožujak – srpanj 2019.). Studenti će tijekom semestra proći kroz šest modula koji obuhvaćaju tematiku obnovljive energije, analize životnog ciklusa i klimatskih promjena u sklopu s osnovama održivog poslovnog upravljanja. Kao dodatak navedenome, uvrstit će se aspekti njemačkog jezika i kulture. 
The British International School traži visoko motivirane i talentirane pripravnike da se pridruže timu i svoje stečeno znanje prenesu u praksu. Kandidat dobiva mogućnost za rad u dinamičnom radnom okruženju i stjecanju te poboljšanju profesionalnih vještina u poticajnom međunarodnom okruženju.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 7.11.2018 objavljuje natječaj za studente pod projektnim brojem 2017-1-HR01-KA107-035013, suradnjom između programa (EU) i zemalja partnera (izvan EU). Poziv je otvoren za studente u svrhu realizacije studijskog boravka. Prijave se primaju zaključno sa 31.12.2018. godine. 
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 6.11.2018 objavljuje natječaj za osoblje pod projektnim brojem 2017-1-HR01-KA107-035013, suradnjom između programa (EU) i zemalja partnera (izvan EU). Poziv je otvoren za osoblje u svrhu realizacije mobilnosti podučavanja ili stručnog osposobljavanja. Prijave se primaju zaključno sa 6.12.2018. godine. 
Ured za partnerstvo i projekte dana 24. listopada 2018. godine objavljuje natječaj za osoblje za akademsku godinu 2018./2019., u okviru Erasmus+ programa za ljetni semestar. Natječaj je otvoren do 14. studenog 2018. godine, a mobilnost je moguće realizirati do 31. svibnja 2019. godine. Za sve detalje moguće je kontaktirati Ured za partnerstvo i projekte . Dokumentaciju preuzmite u nastavku.
Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta za poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Pečuhu nudi zainteresiranim studentima da se prijave na Erasmus+ natječaj za stručnu praksu. Razdoblje realizacije stručne prakse kreće u siječnju 2019. godine te može trajati najviše pet mjeseci, a rok za prijavu je 16. studenog ove godine.
Pozivamo sve zainteresirane studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da se u četvrtak, 25.10.2018. godine u dvorani 302 (nova zgrada FET-a) s početkom u 11.35 sati odazovu promociji Erasmus+ natječaja u svrhu studentske mobilnosti u organizaciji Udruge Informo iz Vodnjana. 
Sveučilište dana 23.10.2018. raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost na visokoškolskim institucijama za ljetni semestar akademske godine 2018./2019. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta. Prijave na natječaj se primaju zaključno do 20.11.2018. godine, a tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli kao dio Konzorcija “Hrvatska sveučilišta za EU projekte” u suradnji sa Udrugom Informo iz Vodnjana raspisuje Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse. Natječaj je otvoren od 8. listopada do 9. studenog 2018. godine.
Technische Hochschule Ingolstadt objavljuje natječaj za osmu međunarodnu ljetnu školu "Automotive Engineering and Management" u periodu od 22.7.2019.-2.8.2019. godine.
Dana 3. listopada 2018. godine održan je Welcome day za strane dolazne studente na našem Sveučilištu. U sklopu Erasmus programa primili smo 24 studenta na boravak u zimskom semestru te im je u prvom tjednu organiziran dan dobrodošlice u okviru kojega su se mogli upoznati sa našim prostorijama, administrativnim i akademskim koordinatorima te provesti vrijeme u međusobnom druženju. Organiziran je i obilazak Pule. Studenti će se pridružiti redovnoj nastavi od 9. listopada, a uključeni su i u druge aktivnosti Sveučilišta.  
Tražimo volontere koji bi pomogli Erasmus+ dolaznim stranim studentima oko prijave boravka na MUP-u te dodjeljivanja x-ica. Volonter bi, u dogovoru sa Uredom za partnerstvo i projekte, bio u sve upućen. Molimo zainteresirane da se jave mailom na  international.office@unipu.hr
Nagradni foto natječaj ESN Hrvatska
Erasmus Student Network (ESN) Hrvatska u organizaciji sa Agencijom za mobilnost i programe EU objavljuje nagradni foto natječaj na  temu #besterasmusmoments  pomoću kojeg se želi promovirati studentska mobilnost u sklopu programa Erasmus+.
Westhouse Group, međunarodna tvrtka koja djeluje na području pretraživanja i odabira stručnjaka iz područja ICT, inženjerstva i financija traži studente za odrađivanje stručne prakse u okviru Erasmus+ programa mobilnosti u njihovom sjedištu u Milanu i Pesaru.
Jednogodišnja BAYHOST stipendija...
Slobodna Država Bavarska poziva na jednogodišnju stipendiju za studente središnje, istočne i jugoistočne Europe za akademsku godinu 2019./2020. koju dodjeljuje Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST). Stipendija je namijenjena financiranju poslijediplomskih i doktorskih studija na bavarskim sveučilištima. Godišnje stipendije mogu se produžiti dva puta do tri godine. Stipendija iznosi 735 eura mjesečno. Isto tako, može se financirati jednogodišnji studijski boravak u Bavarskoj kao dio doktorskog studija iz zemlje polaznika.
Stručna praksa u Milanu 
Westhouse Group, međunarodna tvrtka koja djeluje na području pretraživanja i odabira stručnjaka iz područja ICT, inženjerstva i financija traži studente za odrađivanje stručne prakse u okviru Erasmus+ programa mobilnosti u njihovom sjedištu u Milanu - svjetskom lideru u distribuciji elektroničkih komponenti. Kandidat će upravljati praćenjem aktivnosti vezanih uz implementaciju novog ERP sustava širom svijeta, Oraclea i njegovih stalnih nadogradnji. Ta je pozicija integrirana u tim EMEA (Europe, Middle-East and Africa) te tako nudi mogućnost međunarodnih kontakata.
Europska noć istraživača održava se 28. rujna 2018. godine u četiri hrvatska grada (Zagreb, Split, Rijeka, Pula), a 27. rujna 2019. godine Pulu će zamijeniti Osijek. Također, nevezano uz samu Europsku noć istraživača, od početka rujna ove godine do Europske noći istraživača u 2019. godini osam hrvatskih gradova provodit će interaktivne aktivnosti za mlade. Gradovi u provedbi su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Pula, Zadar, Varaždin i Dubrovnik.
Dana 11. rujna 2018. godine Ured za partnerstvo i projekte objavljuje četvrti Erasmus+ natječaj za osoblje u okviru projekta broj 2017-1-HR01-KA103-034943. Natječaj je otvoren do 18. rujna 2018. godine, a dokumentaciju preuzmite u nastavku:
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 11.9.2018. raspisuje Javni poziv za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus+. Javni poziv je otvoren do popunjavanja mjesta. Tekst Javnog poziva te vezane dokumente preuzmite u nastavku...
5. lipnja 2018. godine zatvoren je Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja za zimski semestar akademske godine 2018./2019. u okviru projekta broj 2018-1-HR01-KA103-046933. Pregled  pristiglih prijava i kvalitativnu ocjenu istih obavilo je Erasmus povjerenstvo imenovano Odlukom rektora (KLASA: 605-01/18-01/52, URBROJ: 380-01-01-18-9).
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte odabrana je od strane Agencije za mobilnost i programe EU iz Zagreba za sudjelovanje u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) „Health and safety of Erasmus+ students“, Varšava, Poljska. Seminar je organizirala Agencija programa Erasmus+ iz Varšave u Poljskoj u periodu od 11.-13. srpnja 2018. godine.
Ured za Partnerstvo i projekte dana 4.7.2018. objavljuje obavijest o odgodi objavljivanja Erasmus+ rezultata natječaja za osoblje Sveučilišta za zimski semestar ak. godine 2018./2019.  Zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u procesu smo sakupljanja Privola kandidata  zbog javnog objavljivanja osobnih podataka istih na mrežnim stranicama Sveučilišta. Rezultati će biti objavljeni u roku 10 radnih dana od dana objave ove obavijesti na mrežnim stranicama Sveučilišta.
Placement in Portugal  je agencija za zapošljavanje sa sjedištem u Lisabonu čiji je cilj pružiti pomoć mladim profesionalcima na međunarodnoj razini oko prolanaska stažiranja u tvrtkama u Portugalu. Ujedno se na taj način povećava konkurencija i internacionalizacija u tvrtkama dovođenje osposobljenih vježbenika.    
Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) raspisuje natječaj za više petomjesečnih stipendija koje stipendistima omogućavaju neposredni rad sa zastupnicima Bundestaga te sudjelovanje na akademskom programu tri Sveučilišta u Berlinu. Stipendije su namijenjene angažiranim, mladim ljudima iz javnog života, državnih službi, medija, udruga i visokoškolskih ustanova, koji dobro govore njemački jezik, imaju ili će do početka stioendije (1.3.2019.) završiti visokoškolsku izobrazbu, a koji su mlađi od 30 godina na početku stipendije.
Dana 15.5.2018. godine zatvoren je treći Erasmus+ natječaj za osoblje za akademsku godinu 2017./2018. u okviru projekta broj 2017-1-HR01-KA103-034943. Pregled pristiglih prijava i kvalitativnu ocjenu istih obavilo je Erasmus povjerenstvo imenovano Odlukom rektora (KLASA: 605-01/18-01/07, URBROJ: 380-01-01-18-16). 
Ured za partnerstvo i projekte dana 02.05.2018. godine objavljuje natječaj za osoblje za akademsku godinu 2018./2019., u okviru Erasmus+ programa za zimski semestar, a koji se može početi koristiti od lipnja 2018 godine, ovisno o objavljenim rezultatima Natječaja. Natječaj je otvoren do 05.06.2018. godine. Za sve detalje moguće je kontaktirati Ured za partnerstvo i projekte. Dokumentaciju preuzmite u nastavku:
Dana 2. svibnja 2018. godine Ured za partnerstvo i projekte objavljuje treći Erasmus natječaj za osoblje u okviru projekta broj 2017-1-HR01-KA103-034943. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2018. godine, a dokumentaciju preuzmite u nastavku:
Otvorene su prijave za dodjelu stipendija u okviru programa ASEM-DUO Korea 2018., a otvorene su do 14. svibnja 2018. (po korejskom lokalnom vremenu). Cilj programa je promicanje studentske razmjene između europskih zemalja članica ASEM-a i Koreje, a provodi se po principu razmjene dvoje studenata preddiplomskog ili diplomskog studija u sklopu projekta suradnje. Prijaviti se mogu samo one institucije koje imaju potpisan ugovor o akademskoj suradnji. Program pokriva razdoblje od kolovoza 2018. do rujna 2019. 
Sveučilište Urbino Carlo Bo u Italiji u organizaciji sa Lingua Ideale - the Centre of Italian Language and Culture in Urbino pozivaju sve zainteresirane da se prijave na ljetnu školu talijanskog jezika i kulture (Summer Course of Italian Language and Culture).
Dana 6. travnja 2018. godine zatvoren je Erasmus+ natječaj za studente za akademsku godinu 2018/2019. Ured za partnerstvo i projekte zaprimio je trideset i četiri prijave. Formalnu i kvalitativnu procjenu prijava provelo je Povjerenstvo imenovano Odlukom Rektora, KLASA: 605-01/18-01/25 i URBROJ: 380-01-01-18-38.
Pozovaju sesvi zainteresirani studenti da se prijave na ljetnu školu koju organizira Sveučilište u Masaryku (Češka Republika).
Sveučilište raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost na visokoškolskim institucijama za akademsku godinu 2018./2019. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.
Sveučilište u Almerii u Španjolskoj poziva sve zainteresirane studente da se prijave na ljetnu školu koja će se odvijati u periodu od 2.-26.7. 2018. godine. Rok za prijavu je 30.3.2018. godine.
Europski Forum Alpbach (EFA) nudi mladim profesionalcima i studentima iz cijelog svijeta mogućnost aktivnog sudjelovanja i dodatnog usavršavanja u bogatom edukacijskom i stručnom programu te priliku za networking s brojnim sudionicima, ekspertima i uglednim osobama. Stipendisti sudjeluju na seminarima i simpozijima prema vlastitom izboru. Neovisno o smjeru studiranja i godini, svi su pozvani (u dobi do 30 god) da se prijave i imaju mogućnost da stipendiju i dobiju. Krajnji rok prijave je 30.3.2018. godine.
Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj izdaje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu/studentici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za akademsku godinu 2018./2019. za preddiplomski studij, poslijediplomski studij ili stručno osposobljavanje u Narodnoj Republici Kini. Sveučilište treba poslati prijedlog kandidata/kandidatkinje za stipendiju uz potrebne materijale kandidata/kandidatkinje u dva primjerka najkasnije do 23. travnja 2018. godine. Online prijava treba se podnijeti najkasnije do 1. travnja 2018. godine
Pozivaju se međunarodno orijentirani, visoko motivirani studenti iz svih područja znanja i svih razina obrazovanja da se prijave na Međunarodnu ljetnu školu 2018. godine koja će se održati u dvorcu Seggau u Leibnitz u Austriji. Tema ljetne škole je: "MEDITATING AND MEDIATING CHANGE: STATE - SOCIETY - RELIGION". Krajnji rok za prijavu 9. ožujka 2018.
Sedmodnevni akademski program ljetne škole u Pragu (Prague Summer Schools - PSS) okuplja studente preddiplomskih i diplomskih studija različitih nacionalnosti i akademske pozadine kako bi uživali u ljetnim praznicima u jedinstvenom akademskom i kulturnom okruženju.  Ljetna škola će se održati u periodu od 1. do 8. srpnja 2018. u Pragu, a krajnji rok za prijavu je 30. travnja.
Sveučilište u Grazu nudi mogućnost dobivanja individualne stipendije studentima doktorskog te poslijedoktorskog studija u sklopu Marie Skłodowska-Curie Actions. Rok za podnošenje prijedloga je 12. rujna 2018. godine.
U ponedjeljak 19. veljače 2018. godine zatvoren je drugi Erasmus+ natječaj za osoblje za akademsku godinu 2017./2018. u okviru projekta broj 2017-1-HR01-KA103-034943. Pregled pristiglih prijava i kvalitativnu ocjenu istih obavilo je Erasmus povjerenstvo imenovano Odlukom rektora (KLASA: 605-01/18-01/07, URBROJ: 380-01-13-18-7). 
Dana 9. veljače 2018. godine Ured za partnerstvo i projekte objavljuje drugi Erasmus natječaj za osoblje u okviru projekta broj 2017-1-HR01-KA103-034943. Natječaj je otvoren do 19. veljače 2018. godine, a dokumentaciju preuzmite u nastavku:
Otvorene su prijave za novi krug stažiranja u Europskoj komisiji (rok je 31.1.2018. godine.). Riječ je o petomjesečnom plaćenom stažiranju s početkom u listopadu 2018. Prijave se obavljaju isključivo putem web-mjesta  https://ec.europa.eu/stages/ , na kojem su dostupne i sve potrebne informacije.
Poziv za prijavu projekata za dodjelu nagrade Programa za razvoj Arapskog zaljeva (AGFUND) za 2017. godinu na temu "Ensure inclusive and quality education for all and promote lifelong learning". Visoka učilišta se mogu prijaviti pod trećom kategorijom. 
U sklopu projekta "Hrvatska Sveučilišta za EU projekte" br. 2017-1-HR01-KA103-035028 Udruga Informo objavljuje javni poziv putem kojeg se dodjeljuje 16 stipendija studentima polaznika jednog od Sveučilišta u Konzorciju (Libertas Međunarodno Sveučilište, Veleučilište u Požegi, Veleučilište u Šibeniku, Veleučilište Baltazar Zaprešić, Veleučilište Vern, Sveučilište Pula, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta). Javni poziv je otvoren od 9. listopada do  24. studenog  2017. godine, a detaljnije informacije pročitajte ovdje .
Dana 6.11.2017. godine Sveučilište objavljuje natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata za ljetni semestar akademske godine 2017./2018. Tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku:
U sklopu projekta "Hrvatska Sveučilišta za EU projekte" br. 2017-1-HR01-KA103-035028 Udruga Informo objavljuje javni poziv putem kojeg se dodjeljuje 16 stipendija studentima polaznika jednog od Sveučilišta u Konzorciju (Libertas Međunarodno Sveučilište, Veleučilište u Požegi, Veleučilište u Šibeniku, Veleučilište Baltazar Zaprešić, Veleučilište Vern, Sveučilište Pula, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta).