Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti projekta DYNAMIC

Dvodnevna edukacija „Train the Trainer“ održana je u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru DYNAMIC projekta 10. i 11. prosinca 2020. godine. Događanje je okupilo  eminentne stručnjake iz područja znanosti i visokog obrazovanja, privatnog sektora, razvojne agencije, poduzetničkog inkubatora, industrijsko – trgovinskih komora  i ostalih zainteresiranih dionika. Više od 30 sudionika raspravljalo je o iskustvima i mogućnostima dualnog obrazovanja u Hrvatskoj.

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj...
Pozivamo velika i mala poduzeća da uče o dualnom obrazovanju na sveučilišnoj razini i ulozi i vještinama koje poduzetničko osoblje treba imati prilikom obuke učenika. Predstavit ćemo rezultate EU projekta koji je uveo pilot dvostruki dodiplomski inženjerski program u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i naučiti industrijske mentore onome što trebaju znati da bi uspješno obučavali i nadzirali studente tijekom smještaja u njihovo poduzeće. 

U okviru projekta „Dynamic“ održan je sastanak pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel susreli se se s Tamarom Kiršić iz Istarske razvojne agencije d.o.o.

Partnerski sastanak Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i RED FORK-a u okviru DYNAMIC Erasmus+ projekta održan je krajem rujna u Puli.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Voditeljica Ureda za partnerstvo i...
U rujnu 2020. godine dr.sc. Ivona Peternel posjetila je partnera RED FORK u Zagrebu u svrhu provjere provedbe aktivnosti prakse studenata, dokumentacije i načina na koji se provodi rad sa studentima. Student Ante Bačić sudjeluje u praksi koja uključuje modeliranje uređaja za prihvat, miješanje i doziranje dodataka prehrani, a student Juraj Vivoda na projektu spremnika za organske tvari. Isplanirane su aktivnosti koje će se provoditi do kraja projekta, osobito u kontekstu virtualne suradnje, a u svrhu ispunjavanja glavnih ciljeva projekta. Studenti su se odlično odazvali projektu i pokazali aktivno sudjelovanje u kombiniranom modelu učenja i stecanja praktičnih vještina.

Međunarodna znanstvena konferencija u okviru Erasmus projekta “Dynamic” održana je u online izdanju od 3. do 4. rujna. Čast da održi uvodnu riječ i predavanje pripala je Mariyi Gabriel, povjerenici Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu i mlade. U sklopu Dynamic konferencije sudjelovali su Sven Maričić, Ivan Veljović te student Deni Makovec. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić održao je pozvano predavanje s temom “Važnost 3D i VR tehnologija u strukovnom obrazovanju”. Deni Makovec i Ivan Veljović predstavili su rezultate u članku pod nazivom “CAD/CAM technologies in vocational studies” temeljene na diplomskom radu kolege Makovca.

U okviru Dynamic projekta održana je online edukacija „Train the trainer“ 28. svibnja 2020. godine u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Uvodnim riječima dobrodošlice obratili su se Prorektor za transfer tehnologije, inovacije i suradnju izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić i izv. prof. dr. sc. Sven Maričić.

U okviru Erasmus+ projekta Dynamic, studenti Proizvodnog strojarstva Odjela za tehničke studije, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Svena Maričića i Ivana Veljovića , mag. ing. mech. bili su u radnoj posjeti.   

U okviru  Erasmus+ projekta Dynamic predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su u petak projektnog partnera Holcim Hrvatska d.o.o. u Koromačnu. Cilj radne posjete bila je prezentacija idejnog rješenja zadatka na razini Dynamic projekta, koje su izradili studenti Odjela za tehničke studije pod mentorstvom izv.prof.dr.sc. Svena Maričića te asistenta Ivana Veljovića, mag.ing.mech. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr.sc. Ivona Peternel prezentirala je dosada odrađene aktivnosti u okviru projekta.

Autor: Ivica Petrinić
U okviru Erasmus + projekta Dynamic od 2. do 4. rujna 2019. godine na Tehničkom Sveučilištu u Varni (Bugarska) održan je projektni sastanak na kojem je sudjelovalo i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

U Njemačko-hrvatskoj industrijskoj i trgovinskoj komori 17. rujna 2019. godine održan je sastank projektnih partnera u okviru Dynamic+ projekta. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli tom su prigodom predstavljali izv.prof.dr.sc. Sven Maričić i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr.sc. Ivona Peternel.     ×