Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

Natječaj za odabir studenta/ice -...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje natječaj za odabir studenta/ice kao ispomoć u Uredu za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Međunarodni dan žena u znanosti -...
9. veljače 2024. godine, djelatnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, izv. prof. dr. sc. Emina Pustijanac, dekanica Fakulteta prirodnih znanosti, i izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić, predstojnica Odsjeka za razrednu nastavu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, gostovale su u emisiji "Dobro jutro, Istra" na Hrvatskom radiju - Radio Pula povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti koji se obilježava 11. veljače.

Novi sveučilišni kampus u Puli:...
Svečano otvaranje nekadašnje Mornaričke bolnice u Puli kao novog sveučilišnog kampusa obilježi t   ć e značajan dan za  Grad, Istarsku županiju, Republiku Hrvatsku  i Sveučilište u Puli.  Ova impresivna investicija preobrazila je bivšu bolnicu u suvremeni edukacijski centar (obogaćen novom dodanom vrijednošću, kvalitativno i kvantitativno predstavljajući najveću društvenu nadogradnju u posljednjih nekoliko desetljeća) koji će obogatiti akademsku zajednicu i donijeti brojne pogodnosti Gradu, Županiji, Sveučilištu i Hrvatskoj. Osobna mi je čast i zadovoljstvo, da kao rektor Sveučilišta, mogu svjedočiti ostvarenju jednog od glavnih ciljeva iz Programa rektora 2022.-2025. koji će potaknuti ostvarivanje i drugih ciljeva iz Programa, poput izgradnje poduzetničkog sveučilišta i izgradnju međunarodnih akademskih alijansi s Sveučilištem u Puli kao partnerom.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Važnost i cilj Pokretanja newslettera...
Dragi studenti, kolege i prijatelji Sveučilišta u Puli, s velikim Vam zadovoljstvom najavljujem pokretanje našeg sveučilišnog newslettera! Ovaj korak predstavlja značajan napredak u našim nastojanjima da poboljšamo komunikaciju i ojačamo povezanost sa svima nama koji radimo i živimo uz Sveučilište u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UniSportHR Snow - studentice UNIPU-a...
Prvo izdanje UniSportHR Snow ,   nacionalne završnice u zimskim sportovima održalo se 1. i 2. veljače na Platku u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar u suradnji s Radio Pulom poziva redovite studentice i  studente na Audiciju

Autor: Dina Cvek Zubaj
Noć muzeja u Sveučilišnoj knjižnici u...
Sveučilišna knjižnica u Puli i ove se godine uključila u manifestaciju Noć muzeja koja se održava u petak 26. siječnja 2024. godine od 18 sati do ponoći. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dio hrvatske delegacije u Tbilisiju
Naše znanstvenice  prof. dr. sc. Renata Šamo  i  izv. prof. dr. sc. Marina Diković , skupa s izv. prof. dr. sc. Daliborkom Luketić sa Sveučilišta u Zadru, u svojstvu članica ekspertne skupine prisustvovale su sastanku konzorcija međunarodnog projekta PROFFORMANCE Plus od 16. do 18. siječnja ove godine u Tbilisiju (Gruzija).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Stipendija iz Fonda “Zlatko i Joyce...
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ovlaštena je institucija za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda “Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund” za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard. Stipendija se dodjeljuje studentima iz Republike Hrvatske za studiranje na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard. Nakon prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ Sveučilišta Harvard potvrđuje kandidate, dozvoljava upis i određuje visinu stipendije. Postupak upisa na Sveučilište Harvard obavlja sam kandidat u jesen prije objavljivanja natječaja za stipendiju.

Studenti Muzičke akademije u Puli na...
U srijedu, 17. siječnja, u zgradi Muzičke akademije u Zagrebu održan je Međunarodni rođendan umjetnosti, manifestacija koja se na ovaj datum obilježava diljem svijeta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Konferencija Srce DEI 2024
Konferencija Srce DEI 2024 održat će se od 1 6. do 18. travnja 2024. godine na dvije lokacije: 16. travnja u prostorima Srca u Ulici Josipa Marohnića 5, te 17. i 18. travnja na adresi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, u Ulici Radoslava Cimermana 88. Preliminarni program

Obavijest o natječaju za 29. Izdanje...
U ime Međunarodnog centra za kulturu u Krakovu obavještavamo o natječaju za 29. izdanje stipendije poljskog Ministarstva kulture i nacionalne baštine “Thesaurus Poloniae”. Stipendija “Thesaurus Poloniae” namijenjena je stranim znanstvenicima koji provode istraživanja na području kulture, povijesti i multikulturalne baštine Poljske i srednje Europe. Kvalificirani sudionici su pozvani na tromjesečni istraživački boravak u Krakovu tijekom kojeg im je osiguran smještaj, atraktivna stipendija, naknada putnih troškova I pomoć u provođenju istraživanja. Prijave traju do 30. siječnja 2024. godine. Poziv za prijave možete pronaći na ovoj  poveznici .

Autor: Dina Cvek Zubaj
Terenska nastava: posjet studenata...
„Milo Manara: Između literature, stripa i filma“ u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca U sklopu dvaju kolegija, Film i multimodalne kompetencije i Engleski jezik, naši studenti 18. prosinca 2023. g. posjetili su izložbu „Milo Manara: između literature, stripa i filma“ u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Prevoditeljska praksa za angliste na...
Studentice druge godine diplomskog studija (prevoditeljski smjer) obavile su Stručnu praksu 2 sudjelujući u pripremi i programu 29. Sajma knjiga u Istri uz pomoć nositeljice kolegija doc. dr. sc. Katje Dobrić Basaneže. 

Konačni rezultati dopunskih izbora za...
Konačna lista u postupku dopunskih izbora za Studentski zbor u akademskoj godini 2023.2024.: Predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli: Marija Plivelić Dajana Lupić Predstavnica Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli: Sunčica Jakopović  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Britanske stipendije za studente
Ugledna zaklada  British Scholarship Trust  objavila je natječaj za stipendiranje studenata na britanskim sveučilištima u akademskoj godini 2024./2025.

Poetsko-glazbeni recital studenata,...
12. prosinca u 12.30 sati, na Filozofskom fakultetu, u Dvorani Slavka Zlatića, održat će se poetsko-glazbeni recital. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Traži se student/ica za rad u odjelu...
Pozivaju se zainteresirani studenti za obavljanje administrativnih poslova u odjelu računovodstva da dostave svoju prijavu i životopis na adresu e-pošte:  CentarKarijera@unipu.hr   sa naznakom "Javni poziv za administrativne poslove u računovodstvu".

Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske...
Odbor za nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti raspisao je Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Odlukom Skupštine Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti ustanovljene su nagrade koje će se dodjeljivati domaćim i inozemnim autorima za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj čija su djela doprinos od iznimnog i trajnog značenja za Republiku Hrvatsku. Nagrade se mogu dodijeliti domaćim i inozemnim autorima koji nisu članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagrade se dodjeljuju za djelo nastalo u razdoblju od pet godina prije raspisivanja natječaja. Nagrade se ne dodjeljuju za životno djelo ni za djelovanje u nekom području.

Privremeni rezultati dopunskih izbora...
Izbori su održani u online obliku putem studentskog intraneta Sveučilišta Jurja Dobrile. Rezultati izbora slijede u nastavku: U izbornoj jedinici "Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli " izborima je pristupilo ukupno 63 birača.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
UNIPU u pohodu na Student Esports...
  Popularno studentsko natjecanje u igranju video igara ušlo je u svoju jubilarnu petu sezonu. Novi fakulteti, nova rivalstva i preko 350 studenata u borbi za titulu najboljeg studentskog esport tima. Početak svake akademske godine ujedno označava i početak aktivne pripreme studenata za novu sezonu nadolazećih esport natjecanja. Jedno od njih je i studentsko natjecanje pod nazivom Student Esports Tournament poznatije kao SET. Peta sezona SET-a donosi promjene u strukturi samog natjecanja. SET je prestao biti pentatlon, a fakulteti od sada prijavljuju zasebne timove za četiri poznate video igre, a to su Rocket League, Valorant, CS2 i League of Legends.

JAVNI POZIV za prijavu kandidata za...
Na temelju članka 15. stavka 2. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22) i članka 29. stavka 7. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Marinko Škare raspisuje JAVNI POZIV za prijavu kandidata za izbor predsjednika Sveučilišnog vijeća Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Rok za podnošenje prijedloga je 30 dana od dana objave ovog javnog poziva na mrežnim stranicama Sveučilišta, a prijave se podnose u elektroničkom obliku na adresu elektroničke pošte:  ured@unipu.hr  ili prijavom na adresu: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Rektorat, Zagrebačka 30, 52100 Pula, s oznakom: „Prijava kandidata za izbor predsjednika Sveučilišnog vijeća“.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Promocija sveučilišnog udžbenika na...
Promocija sveučilišnog udžbenika na talijanskom jeziku za studente, odgajatelje, učitelje i nastavnike Pedagogia inclusiva per insegnanti ed educatori, autorica prof. dr. sc. Mirjane Radetić-Paić i dr. sc. Vanje Marković   Dana 6. prosinca 2023.god u Zajednici Talijana u Puli – Circolo s početkom u 12 sati bit će predstavljen sveučilišni udžbenik Pedagogia inclusiva per insegnanti ed educatori, autorica prof. dr. sc. Mirjane Radetić-Paić i dr. sc. Vanje Marković.

Autor: Rozana Veselica Celić
Održan Info dan Obzor Europa programa
U petak, 17. studenog, 2023. godine se pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održao informacijski dan programa Obzor Europa, od strane Agencije za mobilost i programe Europske unije. Program je uključio prezentaciju osnovnih pojmova i načela EU i Obzor Europa projekata i prijava, uz prezentaciju i iskustva izrada  prijava projektnih prijedloga. Također su održane paralelne sesije za pojedinačne klastere koje su bile iznimno dobro posjećene. Zahvaljujemo se Agenciji na dolasku i predstavljanju programa, te se nadamo uspješnim budućim projektnim prijavama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Izbori za predstavnike u Studentskom...
Poštovani studenti, izbori za predstavnike u Studentskom zboru Sveučilišta su započeli putem Studentskog Intraneta na ovoj poveznici: https://student.unipu.hr/student/ankete i traju do 5. prosinca u 15:00 sati.  Studenti Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" mogu odabrati jednog kandidata za kojega žele da bude predstavnik Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Svi studenti Sveučilišta mogu odabrati dva kandidata za koje žele da budu predstavnici zajedničke liste Sveučilišta u Studentskom zboru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Pulski studenti sportaši nastupali na...
World Inter-University Championship u Parizu oborio rekord od 4000 učesnika!   World Inter-University Championship - Pariz Studenti sportaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastupili su na  8. Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu  -  8th  World Inter-University Championships   (WIUC) koje se od 1. do 5. studenog 2023. održalo u Parizu .   WIUC predstavlja najveće i najbolje sveučilišno natjecanju izvan sustava FISU-a i EUSA-e koji organiziraju Univerzijadu i Europske sveučilišne igre. U Parizu je nastupilo rekordnih 4000 natjecatelja sa 70-ak sveučilišta iz gotovo 30 zemalja koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.

Dopunski izbori za članove...
Lista kandidata u postupku dopunskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2023./2024. godini: IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE U PULI Dajana Lupić, studentica Muzičke akademije u Puli Marija Plivelić, studentica Filozofskog fakulteta u Puli uživa podršku Kluba studenata povijesti ISHA Pula uživa podršku Udruge studenata azijskih studija TSURU Moris Nikolić, student Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula

Djelatnice Sveučilišta Jurja Dobrile...
Djelatnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, izv. prof. dr. sc. Ines Kovačić i izv. prof. dr. sc. Emina Pustijanac sudjelovale su na edukaciji i radu na suvremenoj opremi ispitivanja mikroplastike i nanočestica ''Training and Capacity Building Workshop on Nanobiotechnology'' u Italiji, na prestižnoj znanstvenoj ustanovi Joint Research Center Ispra.

Republika Hrvatska jedna je od...
Izvor fotografije: https://global.ucf.edu/linkages/eeli/

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani otvorenih vrata Sveučilišta...
Dani otvorenih vrata 2023. održat će se 23. i 24. studenog u dvorani Pula u zgradi FET-a.  Panel diskusija otvorena je za širu javnost dok je predstavljanje fakulteta pretežito namijenjeno učenicima, studentima i roditeljima. Facebook događaj:  https://fb.me/e/V2WmQN4r

JAVNI POZIV STUDENTIMA ZA IZBOR...
Medicinski fakultet  u Puli raspisuje Javni poziv za izbor dva (2) demonstratora/ice u akademskoj godini 2023./2024. na sljedećem kolegiju:   Osnove zdravstvene njege – 2 izvršitelja/ice   Za demonstratora/icu može biti imenovan/a student/ica   Medicinskog fakulteta u Puli ako ispunjavaju  sljedeće uvjete:   da ima status studenta na razini studija na kojoj se izvodi kolegij na kojemu je demonstrator ili višoj razini studija da je ostvario/la ukupan prosjek ocjena 3,5 tijekom studija, a iz kolegija za koji se vrši imenovanje najmanje vrlo dobar (4) da je tijekom studiranja pokazivao/la interes za kolegij/područje na koji se prijavljuje te stekao/la nužne kompetencije za izvršavanje obveza studenta/ce  demonstratora/ice.

Nova generacija upisanih studenata i...
U petak 10. studenog 2023. godine na doktorski studij Nove paradigme obrazovanja pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli upisana je druga generacija studenata i studentica. Studijski program traje 3 godine (6 semestara), a studenti i studentice po završetku stječu akademski stupanj doktor/doktorica znanosti (dr. sc.) iz područja društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija. Studij nudi dva modula: Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj te Inkluzivnost u odgoju i obrazovanju na kojima su angažirani vrsni profesori i profesorice iz zemlje i inozemstva. U petak je sve upisane studente i studentice pozdravila dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Iva Blažević poželjevši im uspjeh u studiranju.

Natječaj za odabir studenta/ice -...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje natječaj za odabir studenta/ice kao ispomoć u Uredu za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću.

Grad Pula objavio natječaj za dodjelu...
Prijave na natječaj za dodjelu studentskih stipendija dostavljaju se isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice (elektronički sustav prijavljivanja), bez potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku (osim u iznimnim slučajevima na zahtjev Grada), a što će uvelike olakšati prijavu svim studentima kojima je osigurana i korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sati svih fakulteta...
U tjednu 13. do 17. studenog 2023. godine , Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održat će online otvorene sate svih fakulteta, posvećene maturantima, ali i svim drugim zainteresiranim učenicima i studentima, a i njihovim roditeljima.     

Studenti ocijenili nastavnike...
Ured za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sukladno Pravilniku o provedbi studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija, proveo je studentsku procjenu kvalitete nastavnika i kolegija za ljetni semestar 2022./2023 u periodu od 21. svibnja do 16. lipnja 2023. godine. Za provedbu evaluacije korištena je jedinstvena sveučilišna anketa, a izvršeno je ukupno 5516 evaluacija. U istraživanju je sudjelovalo sedam sastavnica Sveučilišta: Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković" (FET), Filozofski fakultet (FFPU), Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti (FOOZ), Tehnčki fakultet u Puli (TFPU), Fakultet informatike (FIPU), Muzička akademija (MAPU), Fakultet prirodnih znanosti (FPZ) te samostalni studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija (DAK). Obzirom na specifičnosti Medicinskog fakulteta u Puli, anketiranje je odrađeno po završetku turnusne nastave.

Održana završna konferencija...
Konferencija se održala 8. studenog u Circolu u Puli i trajala je čitavo poslijepodne pa sve do večernjih sati. Publika je imala priliku poslušati različita i zanimljiva predavanja domaćih i stranih profesora. U publici su bili i studeni iz Kopra. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Informativni dan za roditelje -...
Informativni dan za roditelje održat će se u petak, 10. studenog 2023. godine od 15h do 17.30h u foajeu FET-a.      

Autor: Dina Cvek Zubaj
Gostovanje predstave - Čitač ljudi
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ugostit će predstavu Čitač ljudi, produkcije Teatra Fort Forno. Predstava će se u suradnji s Teatrom Naranča, odigrati u prostoru DKC-a, 8. studenog u 11h. Namijenjena je pretežito studentima FOOZ-a i Dizajna, ali svi studenti i profesori koji žele doći, mole se da dolazak prethodno najave na e-mail dcvekzuba@unipu.hr kako ne bi došlo do gužve.     

Autor: Rozana Veselica Celić
Poziv na Sveučilišni info dan...
Poštovane/i, Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan programa Obzor Europa, u petak, 17.studenog, 2023. godine, na našem Sveučilištu. Program Obzor Europa je najveći program EU posvećen znanosti i inovacijama. U nastavku slijedi program informativnog dana:  Program info dana - OBZOR Europa . Prijave su obavezne za sve sudionike, te Vas molimo da se prijavite na slijedećoj poveznici ovdje .  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 03. studenog 2023. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2023./2024. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 04. i 05. prosinca 2023. godine putem UNIPU studentskog intraneta, poveznica sa anketom za glasovanje biti će naknadno objavljena na oglasnim pločama sastavnica i novostima sveučilišta. U izborima za Studentski zbor na razini Sveučilišta imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti Sveučilišta, dok na razini sastavnice imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti sastavnice.

Poziv na Panel diskusiju – U potrazi...
Veleposlanstvo Kraljevine Danske poziva na seriju događanja u Puli 30. i 31. listopada 2023. pod nazivom 'Tragovi Danske u Puli'. Serija događanja publici će otkriti koje su to povijesne veze koje grad Pula i kraljevina Danska njeguju, gdje su te veze danas te gdje i kakve planiraju biti.

prof. dr. sc. Robert Matijašić...
Fotografija: istra24   Prof. dr. sc. Robert Matijašić  odlikovan je za izniman doprinos i osobite zasluge ostvarene znanstveno-istraživačkim radom na područjima arheologije, stare povijesti i latinske epigrafije hrvatskoga prostora u antici.  

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc....
Na listi najcitiranijih znanstvenika u 2022. godini 108 znanstvenika je iz Hrvatske, a jedno od Sveučilišta je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
„ZLATNA KORA“ – ARCA 2023.
U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora od 12. do 14. listopada 2023.   u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Gradu Zagrebu održala se 21. međunarodna izložba inovacija ARCA 2023. Između više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice,   Istarska županija imala je 11 predstavnika u nekoliko kategorija koji su osvojili izuzetan rezultat te kući donijeli čak 7 nagrada - 1 zlatnu, 1 srebrnu i 5 brončanih medalja!

Umrežavanje s američkim sveučilištima...
U ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  prof. dr. sc. Renata Šamo  sudjelovala je u Zagrebu 9. listopada na susretu s predstavnicima sedam sveučilišta i koledža iz različitih dijelova Sjedinjenih Država.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Postupak reakreditacije Sveučilišta,...
Dragi studenti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će Stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima. Ljubazno Vas molimo da se u utorak, 24. listopada 2023. g . s početkom u 12:00 sati u studentskoj dvorani u prizemlju studentskog doma - Paviljona 1 u što većem broju odazovete na sastanak sa Stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Više o samom postupku reakreditacije možete pronaći na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili na sljedećoj poveznici

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli na...
Na listi najcitiranijih znanstvenika u 2022. godini 108 znanstvenika je iz Hrvatske, a jedno od Sveučilišta je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.  Lista je napravljena temeljem studije istraživača sa Stanforda. Jedna lista podrazumijeva najcitiranije znanstvenike u 2022. godini, a druga lista najcitiranije znanstvenike tijekom čitave znanstvene karijere.  Na listi za 2022. godinu, 108 znanstvenika je iz Hrvatske, a jedan od znanstvenika je profesor sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”. Riječ je o rektoru Sveučilišta, prof. dr. sc. Marinku Škare. 

ODRŽANA EDUKACIJA ZA NENASTAVNO I...
Nakon prošlotjedne edukacije za sve nastavnike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je edukacija i za nenastavno i administrativno osoblje sveučilišta pod nazivom „Studenti s invaliditetom - pristup informacijama i uslugama“ čime su educirani svi djelatnici sveučilišta koji na različite načine dolaze u kontakt sa studentima, a s ciljem izjednačavanja mogućnosti studiranja svim studentima koji imaju teškoće u realizaciji svakodnevnih akademskih obveza. Sadržaj i očekivani ishodi edukacije, između ostalog, odnosili su se na osiguranje inkluzije i potpore studentima s invaliditetom u visokom obrazovanju u najširem smislu, opisivanje i prepoznavanje pojedinih teškoća u pristupu informacijama i uslugama u različitim uredima, knjižnicama i na mrežnim stranicama karakterističnih za pojedina obilježja invaliditeta studenata te mogućnosti poboljšanja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dani turizma na FET-u
FinTur udruga studenata za financije i turizam u suradnji s Fakultetom ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" i ove godine obilježava dane turizma! Obilježavanje dana turizma ove godine za cilj ima ukazati na povezanost razvoja turizma i prostornog planiranja, te predočiti utjecaj turizma na prirodnu i društvenu okolinu. S tim ciljem u petak, 20. listopada u dvorani Istra okupiti će se predstavnici javnog i privatnog sektora te znanosti kako bi raspravili o izazovima turizma i prostornog planiranja na našem području. U prilogu se nalazi detaljan program.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani maturanata na Sveučilištu Jurja...
Dani maturanata održat će se 19. i 20. listopada 2023. godine u foajeu Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".  

Posjet Ljetne škole učenja njemačkog...
U sklopu posjeta Ljetne škole učenja njemačkog i hrvatskog jezika za redovite studente autrijskih i hrvatskih studenata, Sveučilište u Puli ugostilo je  od 9.10 do 11.10. 2023. godine voditeljicu Ljetne škole, prof. mag. Ludmilu Waschak i voditeljicu studijskog programa Međunarodna ekonomija prof. mag. dr. Tonku Semmler- Matošić.

ODRŽANA EDUKACIJA ZA NASTAVNIKE...
Za sve nastavnike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je edukacija pod nazivom „Prilagodbe u nastavi i prilagodbe ispitne tehnologije za studente s invaliditetom“ s ciljem izjednačavanja mogućnosti studiranja svim studentima koji, zbog bolesti, oštećenja ili poremećaja, imaju stalne, privremene ili povremene teškoće u realizaciji svakodnevnih akademskih obveza. Sadržaj i očekivani ishodi edukacije, između ostalog, odnosili su se na osiguranje inkluzije i potpore studentima s invaliditetom u visokom obrazovanju, kao i na specifične prilagodbe koje su moguće u nastavi i u ispitnoj tehnologiji za studente s invaliditetom tijekom studiranja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacija o postupku reakreditacije...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli prolazi postupak reakreditacije, koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu Sveučilište će posjetiti Stručno povjerenstvo. Želite li dostaviti svoj komentar članovima Stručnog povjerenstva, primjedbe i prijedloge ili želite pohvaliti rad Vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje mišljenje putem povjerljive komunikacije https://www.azvo.hr/hr/komentari-institucija  do 21. listopada 2023. g.   Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentare. Dobivene će se informacije koristiti isključivo u postupku reakreditacije Vašega visokog učilišta.

Hrvatska zaklada za znanost održala...
Hrvatska zaklada za znanost na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli je održala predstavljanje natječaja i potpora istraživanjima i mladim istraživačima.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Orijentacijski dan i početak nastave...
U ponedjeljak, 2. listopada, održan je Orijentacijski dan na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. 

Posljednji poziv za prijave na...
Posljednji poziv za prijave je u tijeku!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informacije za studente - raspored...
Obavještavaju se studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da važne informacije o nastavi, rasporedu i druge važne informacije o stručnim službama mogu pronaći u nastavku. Molimo studente da redovito prate obavijesti i novosti na stranicama Fakulteta na kojemu su upisali studijske programe kako bi na vrijeme dobili sve potrebne informacije.

Obavijest o rezultatima prijava na...
Sve kandidatkinje i kandidati koji su pristupili prijavama na dodatnom upisnom roku od 1. do 3. listopada 2023 za diplomske studijske programe na Sveučilištu Jurja Dobrile ostvarili su pravo upisa u akademsku godinu 2023./2024. Dodatne informacije će kandidatkinje i kandidati dobiti na osobni verificirani mail kada aplikacija za upise bude bila otvorena kandidatkinjama i kandidatima dodatnog roka.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sportske aktivnosti za studente u...
Sportske aktivnosti za studente u akademskoj godini 2023./2024. održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Badminton i padel – ponedjeljkom od 18 do 19.30 h Odbojka  – ponedjeljkom i četvrtkom od 19.30 do 21 h Košarka  – srijedom od 19.30 do 21 h Funkcionalni trening – četvrtkom od 18 do 19.30 h U navedenim aktivnostima mogu sudjelovati svi studenti bez obzira jesu li izabrali Kineziološku kulturu kao izborni kolegij. Voditelj svih aktivnosti je Ivan Oreb, pred. Nositeljica kolegija prof. dr. sc. Iva Blažević

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje studentima za...
Drage studentice i studenti, S velikim oduševljenjem i optimizmom pozdravljamo početak nove akademske godine 2023/2024. Na pragu ove nove faze vašeg akademskog putovanja, srdačno vas pozdravljam ispred Sveučilšta i u svoje osobno ime. Nova akademska godina otvara vrata ne samo novim saznanjima i iskustvima, već i prilikama za vaš osobni i stručni razvoj. Ova godina pruža svakom od vas temelj za istraživanje, učenje, inovacije i, iznad svega, za osobni rast. Pozivam vas da iskoristite sve prilike koje vam se nude, da pomaknete svoje granice i nastavite graditi svoj jedinstveni put prema akademskoj i životnoj izvrsnosti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje zaposlenicima za...
Drage kolegice i kolege, S radosnim iščekivanjem dočekujemo početak nove akademske godine 2023/2024. Ispred Sveučilišta i u svoje osobno ime, želim vam uspjeh i svako dobro u novom zajedničkom iskoraku i putovanju prema akademskoj izvrsnosti. Prošla je godina donijela svoj dio izazova, no uz vašu neumornu predanost i stručnost, uspjeli smo ne samo prevladati prepreke, već i nastaviti s našom časnom misijom obrazovanja i istraživanja. Vaša je predanost bila temelj na kojem se naša akademska zajednica daljnje izgrađivala, i povodom toga imate moju punu zahvalnost. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dodatni upisni rok za upise na...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli provodit će dodatni upisni rok za diplomske studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa na prvom upisnom roku. Prijave za upis na dodatnom upisnom roku trajat će od 1. do 3. listopada 2023. Kandidati su dužni popuniti obrazac prijave (Prijavni list za dodatni upisni rok) koji je dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta ( www.unipu.hr ).

Upisi u prvu godinu sveučilišnih...
Drage kandidatkinje i kandidati sveučilišnih diplomskih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od ponedjeljka 2. listopada u 12 sati mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis će biti omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija će biti dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi će trajati do petka 6. listopada u 17:00 sati.  Dodatne informacije će kandidatkinje i kandidati dobiti na osobni verificirani mail iz sustava studij.hr. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Produljuje se rok za upise u više...
Produljuje se rok za upise u više godine studija u akademskoj godini 2023./2024. do 8. listopada. Više informacija o roku pročitajte ovdje: https://www.unipu.hr/novosti?@=2fg2o#news_107442

Otvoren znanstveni skup Susreti na...
Znanstveni skup  Susreti na dragom kamenu  održava se u  Puli i Raklju, 27. i 28. rujna 2023 .  "Tragom Mije Mirkovića - Od uzroka ekonomskog zaostajanja do integracije u suvremeno društvo" održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Razreda za društvene znanosti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
ORIJENTACIJSKI DAN - SVEUČILIŠTE...
Orijentacijski dan za studente prvih godina prijediplomskih studija i Integriranog Učiteljskog studija održat će se prema sljedećem rasporedu u ponedjeljak 2. lisopada 2023. godine. Detalje studenti mogu pronaći na mrežnim stranicama svojih sastavnica.       

Obavijest o rezultatima prijava na...
Sve kandidatkinje i kandidati koji su pristupili prijavama na dodatnom upisnom roku od 19. do 24. rujna za prijediplomske i diplomske studijske programe na Sveučilištu Jurja Dobrile ostvarili su pravo upisa u akademsku godinu 2023./2024. Dodatne informacije će kandidatkinje i kandidati dobiti na osobni verificirani mail.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Stručni posjet Weekend Media Festivalu
Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sa studija Dizajn i audiovizualne komunikacije, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" te iz Ureda za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću i Ureda za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje, posjetili su Weekend Media Festival 2023 u Rovinju.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za imenovanje Studentskog...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu. Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji su zainteresirani obnašati gore navedene dužnosti, da svoje prijave i životopise pošalju na adresu elektroničke pošte  szbor@unipu.hr  s naznakom „Javni poziv za imenovanje Studentskog pravobranitelja/ice“ najkasnije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog Poziva. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unipu.hr) najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na natječaj.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Gostovanje u emisiji "Dobro...
U sklopu programa "Dobro jutro, Istra" doc. dr. sc. Rozana Veselica Celić iz Ureda za partnerstvo i projekte i dr.  sc. Neven Iveša sa Fakulteta prirodnih znanosti, predstavili su ovogodišnji program Europske noći istraživača. Zanimljive aktivnosti projekta, održati će se u  petak, 29. rujna, 2023. godine, u vremenu od 17 do 22 sata, u prostorima Fakulteta prirodnih znanosti, Zagrebačka 30 - Rektorat.  Noć istraživača se održava u 26 europskih zemalja, te u pet hrvatskih gradova istovremeno - U Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Sudjelovanje je  besplatno i otvoreno  svim zainteresiranima. Cilj je predstaviti najnovija znanstvena otkrića na zabavan i razumljiv način, približiti istraživački rad javnosti, te pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život, na zabavan i zanimljiv način. Dobrodošli!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o rasporedu dodatnih provjera
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održat će 25. rujna dodatne provjere za: kandidate koji su se na trećem upisnom roku prijavili na sveučilišne prijediplomske studije Muzičke akademije sukladno kalendaru prijamnih ispita kandidate koji su se na trećem upisnom roku prijavili na sveučilišni prijediplomski studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija (početak u 14:30) kandidate koji su se na prvom upisnom roku prijavili na sveučilišni diplomski studij Sestrinstvo (početak u 10 sati)

EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA  - Otkrijte...
Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača koja će se istodobno održati u 26 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku! Za one koji još ne znaju, organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Reconnect science with the blue society - Blue-connect , koji za cilj ima predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način, približiti istraživački rad javnosti i pokazati utjecaj znanosti na naš svakodnevni život. Kao i prošle godine, istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, predavanja, eksperimente, izložbe, kvizove i igre. Kako izgleda postati istraživač na jedan dan, moći ćete saznati na popularnim gradskim lokacijama u pet mediteranskih gradova:

PREDSTAVLJANJE KNJIGE PETRE KRPAN O...
U Galeriji ULUPUH u Zagrebu 19. listopada 2023. g. održala se promocija knjige Suvremena hrvatska modna fotografija od 1990-ih do 2020-ih autorice Petre Krpan, profesorice s Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Knjigu su uz autoricu predstavile urednice Jadranka Hlupić Dujmušić, teoretičarka mode i umjetnica i Sunčana Tuksar, profesorica na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dodatni upisni rok
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli provodit će dodatni (treći) upisni rok za prijediplomske i integrirane prijediplomske i diplomske studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis na dodatnom upisnom roku trajat će od 19. do 24. rujna 2023. Kandidati su dužni popuniti obrazac prijave ( Prijavni list za dodatni upisni rok ) koji je dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta ( www.unipu.hr ).

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa u jesenskom...
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od srijede 20. rujna u 9 sati mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis će biti omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija će biti dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi će trajati do četvrtak 28. rujna u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Vidimo se na Noći istraživača - i ove...
Uzbuđeno odbrojavamo dane do ovogodišnje Noći istraživača koja će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku u petak, 29. rujna! Posjetitelji će još jednom imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način.  ''Provirimo zajedno u unutrašnjost čovjeka!, Kako uloviti kukca?, Što nas razlikuje od banane?, ''Klimatske promjene: More danas i za 50 godina.'', Kako znanost može biti zabavna?, Kako učiti STEM kroz igru?'', samo su neke od tema koje smo pripremili ove godine za vas. Teme su prilagođene različitim uzrastima, od predškolske dobi do studenata i široke javnosti tako da će se pronaći nešto za svakoga!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u više godine studija u...
Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 18. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna 2023. godine. Studenti se upisuju putem ISVU  Studomata , ali tek utvrde da su im upisane sve ocjene iz položenih kolegija, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).

Promocija doktoranada međunarodnog...
9. rujna u dvorcu Esterhazy u Eisenstadtu (Austrija) održala se promocija 11 doktoranada međunarodnog združenog doktorskog studija "Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment.   

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - Dizajn i...
Online otvoreni sat studija Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se u petak, 15. rujna u 14h. Predviđeno trajanje otvorenog sata: 1h (5 minuta govor + odgovori na pitanja) Prisutni će biti voditeljica studija doc. art. Breza Žižović i voditelj Ureda za studente, akademska pitanja i personalizirano učenje, Nikša Minić, mag. hist. Zoom link:  https://unipu-hr.zoom.us/j/95696006468 Meeting ID: 956 9600 6468   Ljubazno molimo da, ukoliko ste zainteresirani za otvoreni sat, prije pošaljete e-mail na breza.zizovic@unipu.hr  radi lakše evidencije prisutnosti.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - FET, MFPU,...
11. rujna 2023. godine  u popodnevnim satima održat će se online otvoreni sat Fakulteta ekonomije i turizma, Tehničkog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Priprema dokumentacije za jesenski...
Obavještavaju se kandidati za upise na odabrane studijske programe u jesenskom roku na prve godine prijediplomskih studija da pripreme dokumentaciju koju će trebati tijekom postupka upisa na odabrani studijski program. Informacije o početku i načinu upisa objavit ćemo naknadno. Dokumentacija koju je potrebno prikupiti:

Autor: Iva Blažević
Dan otvorenih vrata doktorskog...
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizira Dan otvorenih vrata doktorskog studija "Nove paradigme obrazovanja" na daljinu u četvrtak, 14. rujna 2023. u 17.00 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice: https://unipu-hr.zoom.us/j/97342214178?pwd=Y1VIRkFtQ0NjNU00U1I5SVpqNlB5Zz09 (Meeting ID: 973 4221 4178; Passcode: 132803)  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Završna konferencija Erasmus+...
Pozivamo Vas na završnu konferenciju Erasmus+ projekta "Communication skills for students of vocational Schools for Medicinal Professions: Design thinking for Participatory medicine" - DesignCARE, u četvrtak, 21. rujna, 2023. godine. Sveučilište Jurja Dobrile organizira konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati projeta, te će se konferencija ujedno bodovati od strane HKMs-a i HKF-a. Sudjelovanje je besplatno. Više detalja možete pronaći ovdje:  https://mefst.unist.hr/znanost/erasmus-projekti-11479/designcare/11958

Autor: Dina Cvek Zubaj
Online otvoreni sat - online studiji...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira Online otvoreni sat o online studijima.  Putem ovog virtualnog informativnog sata potencijalni će studenti imati priliku poslušati kratko predavanje te će nakon predavanja moći postavljati pitanja koja ih interesiraju u vezi novih studija.  5. rujna 2023.g. u 17.00 sa ti   ZOOM poveznica:  https://us02web.zoom.us/j/85671280557?pwd=REkwWmFmZTlvVFMzMGxWRkV4eXk1QT09 Meeting ID: 856 7128 0557 Passcode: 384997 Ukoliko želite prisustvovati satu, svakako se prije javite e-mailom.  Svi zainteresirani za primijenjenu ekonomiju javljaju se na e-mail:  sstjepan@unipu.hr  dok se zainteresirani za online studij informatike javljaju na e-mail:  fipu-ured@unipu.hr

Autor: Dina Cvek Zubaj
Preminuo prof. dr. sc. Miroslav...
Prof. dr. sc. Miroslav Bertoša preminuo je u Puli 24. kolovoza 2023. godine, u 86. godini života. Akademska zajednica izgubila je professora emeritusa koji je tijekom života nizao uspjehe i svojim znanjem kontinuirano doprinosio akademskoj zajednici, ali i zajednici općenito. Kao jedan od najcjenjenijih hrvatskih povjesničara, iza sebe je ostavio mnoštvo knjiga i radova. Jedan od mnogih njegovih uspjeha svakako je i doprinos prilikom otvaranja studija povijesti u Puli, budući da se isti otvorio upravo na njegov poticaj. Više o njegovom životu i radu možete pronaći u  bogatom životopisu u nastavku. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli obitelji izražava iskrenu sućut.   

Temeljem članka 3. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/19-01/08; URBROJ: 380-01-19-1 od 30. rujna 2019. godine), prema Odluci o donošenju Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi (KLASA: 023-03/14-06/00003; URBROJ: 533-25-17-0013 od 16. svibnja 2017.) te sukladno odredbama članka 105. stavka 8. i 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/2008. 86/2009, 92/2010, 105/2010 – ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013, 152/2014 i 7/2017) i članka 37. stavcima 2., 3., 4., 5. Zakona o strukovnom obrazovanju (NN 30/2009) Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 21. kolovoza 2023. godine raspisuje   NATJEČAJ ZA UPIS NA PROGRAM STJECANJA PEDAGOŠKIH KOMPETENCIJA ZA STRUKOVNE UČITELJICE/UČITELJE I SURADNIKE/SURADNICE U NASTAVI

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Temeljem članka 3. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/19-01/08; URBROJ: 380-01-19-1 od 30. rujna 2019.), a sukladno odredbama članka 57. Zakona visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/2022), Sveučilište Jurja Dobrile u Puli 21. kolovoza 2023. godine raspisuje NATJEČAJ ZA UPIS NA PROGRAM STJECANJA PEDAGOŠKIH KOMPETENCIJA   1. Pravo upisa na Program stjecanja pedagoških kompetencija (dalje u tekstu: Program) koji izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (dalje u tekstu: Sveučilište) imaju osobe koje su završile prijediplomski sveučilišni ili stručni studij, diplomski sveučilišni studij te integrirani prijediplomski i diplomski sveučilišni studij, kao i četverogodišnji sveučilišni i stručni dodiplomski studij prije uvođenja Bolonjske reforme.           

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rujanski upisni rok 2023./2024. -...
Drugi i Treći Upisni Rok na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli - Rujan 2023. Poštovani budući studenti i studentice, S obzirom na iskazani interes nakon upisnog roku u srpnju, obavještavamo vas o mogućnostima upisa na drugom i trećem upisnom roku na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Ako ste propustili prvi rok ili ste promijenili svoje obrazovne ambicije, ovo je idealna prilika za vas! Raspored i Uvjeti Upisa: Drugi Upisni Rok: Datum prijave: do 18. rujna 2023. u 13:59 sati putem www.postani-student.hr Datum upisa: od 19. rujna 2023. prema uputama i rasporedu koji će naknadno biti objavljen na mrežnoj stranici Sveučilišta Dostupna mjesta – sumarno

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o produljenju upisa
Obavještavaju se studenti da će upis na odabrani studij putem aplikacije za upise ( https://www.unipu.hr/upisi2023 ) moći obaviti do četvrtka 27 srpnja u 13 sati.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Obavijest o početku upisa
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, od danas u petak 21. srpnja mogući su upisi na odabrani studijski program. Upis je omogućen za sve studijske programe putem online aplikacije za upise. Molimo vas da upise potvrdite na aplikaciji i upišete se na odabrani studijski program. Aplikacija je dostupna na ovoj poveznici: https://www.unipu.hr/upisi2023 Upisi traju do ponedjeljka 24. srpnja u 17:00 sati. Upisi traju i tijekom vikenda. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

10. godišnjica održavanja tečaja...
Jezični tečaj održat će se od 24. do 29. srpnja   2023. godine u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a sudjelovat će 24 djece iz Gradišća u Austriji. Tečaj će se održavati svakoga dana u jutarnjim satima, a ostatak dana djeca će provoditi upoznavajući Pulu i okolicu. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Doc. dr. sc. Marko Kršulja novi je...
Na Vijeću Tehničkog fakulteta pri Sveučilištu Jurja Dobrile, u Puli 10. srpnja 2023. godine, izabran je doc. dr. sc. Marko Kršulja na funkciju dekana s početkom od 1.10.2023. godine, a Sveučilište Jurja Dobrila potvrdilo ga je na Senatu 18.7.2023. godine. Više o novom dekanu možete pročitati OVDJE. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upute za online upise
Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Prijava na sustav Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa). Upisi su u potpunosti online Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi  https://www.unipu.hr/upisi2023  gdje će svaki korak biti opisan uputama.

Potpisan Ugovor o financijskoj...
Pula, 19. srpnja 2023. - Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje Ugovora o financijskoj potpori za 2023. godinu s Istarskom županijom. Ovim sporazumom potvrđuje se dosadašnja snažna podrška Županije Sveučilištu te se naglašavaju zajednički cilj i nastojanja Sveučilišta u podizanju životnog standarda i napretku cjelokupne razine obrazovanja u Istri.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Najava upisa na studijske programe...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli započet će postupak upisa na sveučilišne prijediplomske studijske programe, stručne prijediplomske studijske programe te sveučilišne integrirane studijske programe 21. srpnja 2023. Upisu će moći pristupiti kandidati koji su stekli prava na upis temeljem plasmana na konačnoj rang listi sukladno prijavi podnesenoj Središnjem prijavnom uredu putem mrežne stranice www.postani-student.hr.  Konačne rang liste za srpanjski upisni rok bit će objavljene 19. srpnja 2023. u 16 sati. Upisi će se provoditi putem online aplikacije za upis. Upute o postupku upisa putem online aplikacije za upis bit će naknadno objavljene.

JAVNI POZIV za financijsku potporu...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje J AVNI POZIV za financijsku potporu izdavanju znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkome obliku u 2023.  godini. Ministarstvo će dodjeljivati financijsku potporu nakladnicima (izdavačima) znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkome obliku za knjige koje su objavljene u godini u kojoj se raspisuje javni poziv ili planiraju biti objavljene godinu dana od prijave na javni poziv.

Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2023. godini sukladno provedenom Natječaja Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 12. svibnja 2023. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:

Obavijest o rezultatima dodatnih...
Obavještavaju se kandidati da je Sveučilište Jurja Dobrile na stranici www.postani-student.hr unijelo rezultate dodatnih provjera za sveučilišni prijediplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije. Eventualne žalbe zbog netočnosti podataka kandidati mogu podnijeti Sveučilištu putem elektronske pošte na e-mail ured-za-studente@unipu.hr zaključno do 8. srpnja 2023. Sveučilište će konačne ispravke unijeti do zaključno 9. srpnja 2023.

Autor: Dina Cvek Zubaj
izv. prof. art. Laura Čuperjani nova...
LAURA ČUPERJANI, rođena Mjeda, diplomirala je na Odsjeku za kompoziciju i orkestraciju na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi prof. Srđana Hofmana.  Pedagoški rad započinje u Srednjoj glazbenoj školi „J. Slavenski“ u Beogradu te kasnije na Muzičkoj akademiji u Beogradu kao asistentica na Katedri za teorijske predmete.  Od 2007. godine  predaje na Muzičkoj akademiji pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli a od 2011. godine je u zvanju docenta. Od 2013.- 2017. godine obnašala je dužnost predstojnice Odsjeka za glazbenu pedagogiju.  

Konačna rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije i prigovora utvrdilo je Konačnu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Mole se student koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu da na adresu elektronske pošte  davor.jacimovic@unipu.hr  dostave ispunjeni obrazac s podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro-računa.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Promocija prvostupnika i magistara...
Promocija magistara i prvostupnika Informatike održala se u petak, 30. lipnja  2023. godine u Hotelu Park Plaza Histria Pula 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Otvoreni sat posvećen online studijima
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli održava  Otvoreni sat o online studijima posvećen novim online studijima Informatike i Primijenjene ekonomije.  Online informativni sat održat će se 1 1.7.2023 od 17h-19h putem Zoom aplikacije. 

Obavijest o rasporedu dodatnih...
Dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti za kandidate koji se u srpanjskom roku prijavljuju na sveučilišni prijediplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se: ·          4. srpnja od 10 sati ·          5. srpnja od 12 sati ·          6. srpnja od 11 sati (prema potrebi) Kandidati koji do 3. srpnja u 12 sati pošalju Prijavni list za dodatne provjere istog će dana u poslijepodnevnim satima putem maila, kojeg su naveli u prijavnom listu, dobiti poveznicu na zoom sastanak te datum i vrijeme kada moraju prisustvovati.

Natječaj za upis u I. godinu studija...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih prijediplomskih studija, prvu godinu integriranog prijediplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2023./2024., te Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2023./2024. Više o uvjetima upisa možete pročitati u tekstu Natječaja: www.unipu.hr/_download/repository/Natjecaj_za%20upis_studenata_ak_god_2023_2024_UNIPU.pdf Više informacija o svim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli možete pronaći na  popisu svih studijskih programa  Sveučilišta. Prijave za upis i razredbeni postupak vrše se elektroničkom prijavom putem  Nacionalnog informacijskog sustava za prijave na visoka učilišta (NISpVU) - Postani student .

Autor: Dina Cvek Zubaj
"Dani otvorenih vrata EU projekata“
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Vas poziva na „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji će se održati 30. lipnja i 1. srpnja 2023. godine.

Započeo je program specijalističkog...
U ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine, bio je prvi dan nastave za polaznike programa specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. 

Započinje program specijalističkog...
U ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine, prvi je dan nastave za polaznike programa specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. 

Privremena rang-lista studenata i...
Objavljena je privremena rang-lista studenata i studentica koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) temeljem Natječaja za dodjelu potpora studentima slabijeg socioekonomskog statusa u 2023. godini. U roku od osam (8) dana od dana objavljivanja privremene rang-liste studenti koji nisu ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) mogu podnijeti pisani prigovor Sveučilištu putem elektroničke pošte na adresu davor.jacimovic@unipu.hr , s naznakom: „Prigovor na Natječaj za dodjelu jednokratnih potpora (pomoći)“

Rang lista studenta s invaliditetom...
II. kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija JMBAG Sastavnica Godina upisa 0303103725 Filozofski fakultet 2021./2022. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju sukladno rezultatima natječaja mole se da u što kraćem roku na adresu elektronske pošte davor.jacimovic@unipu.hr , dostave ispunjeni obrazac sa podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro - računa, a u svrhu pripreme ugovora o dodjeli stipendije.   Povjerenstvo za provedbu postupka dodjele stipendija studentima s invaliditetom

Autor: Dina Cvek Zubaj
Prva završna izložba radova studenata...
U petak, 16. lipnja 2023. u 12 sati, u foajeu Fakulteta ekonomije i turizma pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (Preradovićeva 1/1), otvorena je Prva završna izložba radova studenata 1. godine Dizajna i audiovizualnih komunikacija. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Bloomsday 2023: bogat i besplatan...
Kao što smo već najavili, uskoro počinju aktivnosti u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Bloomsdaya u Puli. Program je doista bogat i raznovrstan, traje od 14. do 16. lipnja na različitim gradskim lokacijama, a među planiranim aktivnostima pozivamo vas na besplatnu projekciju sjajnog irskog filma nove produkcije ,,Duhovi otoka" u petak u 19.30. Svi su posebice pozvani dati podršku našim studentima anglistike pri čitanju ulomaka iz romana ,,Uliks" na engleskom jeziku tog dana ujutro u 10 sati na Portarati, a prvi čitatelj bit će Veleposlanik Republike Irske u Hrvatskoj. Istog dana u 17.30 doc. dr. sc. Nikola Novaković održat će predavanje o Joyceu i dječjoj književnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici, pa vam savjetujemo da ga ne propustite.

Autor: Branko Velimirović
Međunarodni znanstveni skup...
U prostorijama Povijesnog i pomorskog muzeja Istre u petak, 9. lipnja održati će se međunarodni znanstveni skup "Valvasor u Istri" u suorganizaciji Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sportski dan Fakulteta za odgojne i...
Dana 2. lipnja 2023. godine na Fratarskom se otoku u Puli tradicionalno održava Sportski dan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli.

Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije).

Natječaj za dodjelu jednokratne...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 31. svibnja 2023. godine raspisuje Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) se provodi sukladno Odluci o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta. Iznos jednokratne potpore (pomoći) po studentu iznosi: 540,00 eura. Broj jednokratnih potpora (pomoći): 25. 

Predavanje Korada Korlevića - poziv...
Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u srijedu, 31. 5. 2023. godine, s početkom u 10 h u dvorani Istra , naš poznati edukator i voditelj Zvjezdarnice Višnjan, gospodin Korado Korlević održat će predavanje naslova „Veliki reset“ .  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Terenska nastava sa studentima FOOZ-a...
Studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i studija Dizajn i audiovizualne komunikacije u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine otišli su na terensku nastavu u Ljubljanju, u pratnji prof. dr. sc. Mirjane Radetić-Paić (FOOZ), prorektorice za akademska pitanja, upise i potporu studentima, doc. art. Breze Žižović (FOOZ i DAK) i dr. sc. Dine Cvek Zubaj iz Ureda za komunikacije, brendiranje i odnose s javnošću. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Zbornik studentskih radova - poziv
Zbornik Studentskih radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  poziva zainteresirane kolege i kolegice, profesore, nastavnike i studente, suradnike iz akademske zajednice i stručnjake iz društvenog života da predaju svoje radove za drugi broj interdisciplinarnog zbornika u cilju profesionalnog usavršavanja studenata, ali i daljnjeg usavršavanja znanstveno-nastavnih djelatnika hrvatske akademske zajednice.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Bledski strateški forum za mlade
Poštovane studentice i studenti, obavještavamo vas da će se u okviru slovenskog predsjedanja Strategijom Europske unije za dunavsku regiju (makroregionalna strategija za razvoj i zaštitu Dunavske regije), od 25. do 28. kolovoza 2023. u Ljubljani i Bledu održati Bledski strateški forum za mlade. Događaj je namijenjen mladima u dobi između 18 i 35 godina te pruža mogućnost izgradnje kapaciteta i umrežavanja među mladima.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU - nove stranice za upise
UNIPU ima nove stranice za upise i može ih se pronaći OVDJE.        

Autor: Dominik Tomislav Vladić
UNIPU se sa STEM Games 2023...
Još je jedno izdanje STEM Games natjecanja iza nas, a naši su se studenti u Pulu vratili sa mnoštvom dobrih rezultata. Ove se godine STEM Games natjecanje održalo od 9. do 14. svibnja u Umagu te okupilo preko 2000 studenata i 20 fakulteta iz Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine. Na natjecanju je sudjelovao 71 student našeg Sveučilišta te profesor Fakulteta informatike u Puli, izv.prof.dr.sc. Tihomir Orehovački, koji je ujedno i koordinator natjecanja na Sveučilištu.

Obavijest o početku provedbe...
Ured za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete i strateško planiranje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, obavještava sve studente i nastavnike/suradnike kako, sukladno Pravilniku o provedbi studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija , 23. svibnja 2023 . godine započinje provedba studentske procjene kvalitete nastavnika i kolegija za ljetni semester 2022./2023. Ured je pripremio upute za studente i nastavnike kako bi provedba evaluacija bila što efikasnija i rezultirala zadovoljavajućim odazivom. Pozivamo sve studente da se u što većem broju odazovu anketiranju i pridržavaju se navedenih uputa radi više razloga:

Autor: Dina Cvek Zubaj
Anglistička praksa u Turističkoj...
Studentice prve godine diplomskog studija Engleski jezik i književnost (prevoditeljski smjer) trenutno obavljaju stručnu praksu u Turističkoj zajednici grada Pule u okviru obveznog kolegija Stručna praksa 1, čija je voditeljica  doc.dr.sc . Katja Dobrić Basaneže.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sajam Karijera 2023
17. svibnja 2023. godine u 10 sati na  Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli , u zgradi   Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković“ (Preradovićeva 1)   održat će se  Sajam Karijera 2023.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Gostovanje predstave "Gidionov...
Predstava "Gidionov čvor" odigrala se pred punom dvoranom u prostorima Sveučilišta u Rovinjskoj.  Nakon predstave studenti s FOOZ-a i DAK-a s glumicama su prodiskutirali na temu predstave i problema koje predstava iznosi na površinu.   

Obavijest o rezultatima poziva za...
Sukladno Javnom pozivu za obavljanje pomoćnih uredničkih poslova za časopis Economic research – Ekonomska istraživanja, odabran je sljedeći student/ica:  JMBAG: 03031026215

Autor: Dina Cvek Zubaj
Gostovanje predstave GIDIONOV ČVOR -...
Gidionov čvor  je drama za dva glumca američke spisateljice Johnne Adams koja otvara važna pitanja školstva i cenzure umjetnosti u školama. Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon jednog tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola. (Hoću Pozorište) Predstava će se odigrati  15. svibnja u 10h u prostorima Sveučilišta na adresi Rovinjska ul. 14, 52100 Pula, u dvorani RV (amfiteatar).

Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 12. svibnja 2023. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2023. godinu .  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Samo najbolje - Marijan Đuzel
SAMO NAJBOLJE - solistički recital Marijana Đuzela  Istarsko narodno kazalište 17. svibnja s početkom u 20 sati Djelatnici i studenti Sveučilišta imaju 50% popusta na cijenu ulaznice.  https://ink.mojekarte.hr/hr/samo-najbolje-marijan-dzuzel/tickets-608747.html

Obavijest o odabranim studentima u...
Sukladno Javnom pozivu za odabir tri studenta u svrhu ispomoći u procesu organizacije Sajma karijera UNIPU i pristiglim prijavama, odabrani su sljedeći studenti/studentice: JMBAG: 0303094064, JMBAG: 0303093894, JMBAG: 0119037329.

Javni pozivi u okviru programa...
Na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost nalaze se obavijesti o raspisanim javnim pozivima u okviru programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti: Javni poziv za izbor i imenovanje kandidata za članove Odbora za procjenu projekata za natječaj „Razvojne istraživačke potpore” Javni poziv za izbor kandidata za članove Znanstveno-stručnog povjerenstva za Program mobilnosti Rok za prijave na oba Javna poziva je 15 dana od dana objave poziva na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Svečana skupština i donacijska...
SPOJ UMJETNOSTI I ZNANOSTI Tjedan CRVENOG KRIŽA u Puli obilježit će Svečana skupština i otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda“   U prostorijama Gradskog društva Crvenog Križa Pula održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena Svečana skupština Crvenog Križa te centralni događaj skupštine, otvorenje izložbe „ZLATNA KORA za Zlatnu ribicu; #ObrazovanjemProtivPredrasuda“.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Obilježavanje Međunarodnog dana...
Dana 3. svibnja 2023. u 11.00 sati u dvorani Pula pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao se okrugli stol povodom obilježavanja Međunarodnog dana odgoja bez batina, a u sklopu aktivnosti za prevenciju kriminaliteta Grada Pule.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Posjet japanskog veleposlanika
5. svibnja 2023. godine Sveučilište J. Dobrile u Puli posjetio je japanski veleposlanik Nj. E. Masato ISO. U njegovoj je pratnji bio treći tajnik i kulturni izaslanik, gospodin  Yutaro Nishida.  Kao predstavnici UNIPU-a prisutni su bili izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić , prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo, dekanica Filofoskog fakulteta,  prof. dr. sc. Lina Pliško te predstojnica Odsjeka za azijske studije, izv. prof. dr. sc. Irena Srdanović.   

Autor: Dina Cvek Zubaj
Carmina Burrana na Forumu
Carmina Burrana Carla Orfa zasjala je na Forumu u Puli, u izvedbi Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (dirigent Josip degl' Ivellio), Akademskog mješovitog zbora Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (dirigent Domeniko Briški), Dječjeg zbora "Kap" PZM "Josip Karlan", Rijeka (dirigentica Doris Kovačić) i Dječjeg zbora glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli (Suzana Goldin), uz pratnju ansamlba udaraljki pod vodstvom Vedrana Vojnića, klavira (Vesna Ivanović Ocwirk i Robert Batelić) i uz sopran Antoniju Dunjko, tenor Marka Antolkovića i bariton Roberta Kolara. Kompletnu je izvedbu dirigirao Domeniko Briški. 

Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u...
Na temelju članka 12. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/2022) Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je na svojoj 19. sjednici održanoj dana 27. travnja 2023. godine donio Statut Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Statut stupa na snagu osmog dana od dana objave na mrežnim stranicama.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU hoodie i t-shirt u stalnoj ponudi
Poštovani studenti i djelatnici UNIPU-a, od danas pa do daljnjega UNIPU hoodice i t-shirt u dvije varijante moguće je naručiti na novootvorenoj  rubrici/podstranici  na službenoj stranici UNIPU-a. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sveučilište J. Dobrile u programu...
Program prvi put organiziran u našem gradu pod ovim nazivom nastoji popularizirati važnost čitanja i okupljati različite skupine oko knjige uz ugodna i korisna druženja.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Doc. dr. sc. K.D. Basaneže u projektu...
Stalna članica Odsjeka za anglistiku doc. dr. sc. Katja Dobrić Basaneže odnedavno je suradnica na znanstvenoistraživačkom projektu "Metaforičke kolokacije – sintagmatske sveze između semantike i pragmatike" koji financira Hrvatska zaklada za znanost, IP-2020-02-6319, a čija je voditeljica prof. dr. sc. Aneta Stojić s Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci. Projekt okuplja stručnjake koji korpusnim pristupom istražuju metaforičke kolokacije u engleskom, njemačkom, hrvatskom i talijanskom mrežnom korpusu. Glavni je cilj projekta stjecanje novih spoznaja o prirodi stvaranja kolokacijskih sveza, tj. o procesu stvaranja metaforičkih kolokacija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
UNIPU i HZI potpisali sporazum o...
Dana 25. travnja 2023. godine Sveučilište Jurja Dobrile u Puli potpisalo je sporazum o suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora.  Sporazum su potpisali izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga. 

Javni poziv za obavljanje pomoćnih...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za ispomoć u obavljanju pomoćnih uredničkih poslova za časopis Economic research – Ekonomska istraživanja, odnosno: Dodavanje objavljenih radova u Hrčak bazu Pozivaju se  studenti i studentice zainteresirani za ispomoć u obavljanju navedenih poslova da najkasnije do 28.travnja 2023. godine dostave svoju prijavu na adresu elektronske pošte:  adriana.galant@unipu.hr s naznakom Javni poziv časopis

Prof. dr. sc. Danijela Križman...
Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dana 29. ožujka 2023. godine, na avojoj redovitoj sjednici, jednoglasno je donijelo odluku o imenovanju novih članova Znanstvenog vijeća za turizam i prostor Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a među novim članovima nalazi se i prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Službeno je otvoren "Student...
21. travnja u 15h na studentskom trgu Sveučilišta J. Dobrile u Puli službeno je otvoren "Student week".  

Međunarodna znanstvena konferencija...
20. travnja 2023. godine službeno je otvorena Međunarodna znanstvena konferencija 20. dani Mate Demarina pod nazivom “Različitost i interdisciplinarnost u odgoju i obrazovanju”. Konferencija se održala i danas, 21. travnja. Prvo plenarno izlaganje na otvorenju održao je dr. sc. Boris Jokić. Konferenciju su otvorile dekanica FOOZ-a, prof. dr. sc. Iva Blažević i prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima.     

Autor: Dina Cvek Zubaj
Predstavljen je prvi Zbornik...
20. travnja 2023. godine predstavljen je prvi Zbornik studentskih radova pri Sveiučilištu Jurja Dobrile u Puli. Događaj je moderirala dr. sc. Irena Mikulaco, govorili su prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima, izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu internet, digitalizaciju i poduzetništvo te jedan od dva glavna urednika Zbornika, izv. prof. dr. sc. Daniel Tomić.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Dobitnici Rektorove nagrade za...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 7. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 21. travnja 2022. godine donio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za akademsku 2021./2022. godinu.

Poziv studentima Sveučilišta na...
Na poziv pulskog Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta,  26. travnja u 14 sati Ana Uglešić iz zagrebačkog Instituta za razvoj obrazovanja održat će predavanje EducationUSA centar u gostima  namijenjeno svim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile  o mogućnostima nastavka obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Student week / 21. - 28. travnja 2023.
Dana 21. travnja u 15h na studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (kod novih paviljona) održat će se službeno otvorenje, ujedno i press konferencija, Student weeka. Student week je manifestacija koja će se održati od 21. do 28. travnja 2023. godine i predstavlja najveću manifestaciju aktualnog saziva Studentskog zbora i jednu od najvećih manifestacija u organizaciji studenata u povijesti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, uz podršku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Studentskog centra u Puli.

Predstavljanje Zbornika studentskih...
20. travnja u 13h u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli  održat će se predstavljanje  Zbornika studentskih radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.  Događaj će moderirati dr. sc. Irena Mikulaco, publici će se obratiti prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima, izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo te jedan od dva glavna urednika Zbornika, izv. prof. dr. sc. Daniel Tomić.  Zamišljeno je da događaj traje do 45 minuta. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Opera Orfei i Euridika - galerija...
Muzička akademija pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli  i ove je godine postavila operu u INK. Ovo je bila 4. opera koju je Akademija premijerno predstavila istarskoj publici.  Ove godine izveli su operu  Orfei i Euridika , vječnu priču o ljubavi. Nastupali su najbolji studenti Muzičke akademije uz pratnju orkestra.  Dvije predstave igrale su dvije različite postave pjevača. Režiju potpisuje redatelj  red. prof. art. Ozren Prohić,  a dirigent je  izv. prof. art. Domeniko Briški . Pretpremijera se održala  14. 4. 2023 u 20 sati, a premijera dan kasnije, 15.4.2023., u 20 sati.   Gluckova opera Orfej i Euridika jedna je od najpoznatijih i najizvođenijih opera.  GALERIJA FOTOGRAFIJA u nastavku: 

Autor: Sara Maga
Naše Sveučilište tradicionalno i ove godine provodi besplatne online pripreme državne mature. Saznajte u nastavku za koje predmete će se provoditi pripreme, raspored priprema te kako se prijaviti.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Savjetovanje s javnošću o nacrtu...
Pokreće se savjetovanje s javnošću o nacrtu prijedloga novog Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koje traje do 20. travnja 2023. godine. Opis savjetovanja: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli otvara savjetovanje sa zainteresiranim sudionicima o nacrtu prijedloga Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Donošenje novog Statuta potrebno je zbog usklađivanja s novim Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22). Cilj savjetovanja je dobiti povratnu informaciju i komentare o nacrtu prijedloga Statuta Sveučilišta. Svoje komentare, prijedloge i primjedbe na pojedine odredbe možete dostaviti na sljedeću adresu elektroničke pošte:  ured@unipu.hr  i na znanje  biljana.macanovic@unipu.hr  i  greta.terman@unipu.hr .

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Četvrti u nizu znanstvenih sajmova u...
Pridružite nam se na četvrtom u nizu znanstvenih sajmova u sklopu projekta raSTEM koji će se održati u Ozlju 21.04.2023. godine s početkom u 8:30 sati na lokaciji OŠ “Slava Raškaj”, Podgraj 10a, Ozalj.  Osim praktičnih radionica iz područja znanosti i tehnologije, očekuje vas kazališna predstava za najmlađe. Nositelj projekta raSTEM je Astronomsko društvo Višnjan a partneri projekta su: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Orfei i Euridika u izvedbi Muzičke...
Muzička akademija pri Sveučilištu J. Dobrile u Puli i ove godine postavlja operu u INK. Ovo će biti 4. opera koju Akademija premijerno predstavlja istarskoj publici. 

Okrugli stol: Rezultati istraživačkog...
Istraživački projekt  Mikrostrukture jugoslavenskoga socijalizma: Hrvatska 1970-1990.  ( Mikrosocijalizam , HRZZ IP-01-2018-5394) primiče se svome kraju. Suradnici se okupljaju na zadnjem radnom sastanku poslije kojega će  u srijedu, 5. travnja 2023., u 12.00 sati u Dvorani Slavka Zlatića, u prizemlju Filozofskoga fakulteta u Puli , za javnost održati okrugli stol na kojem će govoriti o tijeku istraživanja, polazištima i konačnim rezultatima.

Pulski studenti anglistike u potrazi...
Studentice i studenti pulskog Odsjeka za anglistiku 31. ožujka bili su na terenskoj nastavi u Trstu.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Kviz općeg znanja u Sveučilišnoj...
Studentski zbor u Puli i Sveučilišna knjižnica u Puli organiziraju  kviz općeg znanja koji će se održati 31.3. u 19 sati u Sveučilišnoj knjižnici.

Konačni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2022./2023. Rezultate natječaja možete pogledati ovdje: Konačni rezultati natječaja

Raspisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 07. travnja 2023. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta. Prijave se podnose putem adrese elektroničke pošte na davor.jacimovic@unipu.hr . Više informacija u tekstu Natječaja.

Autor: Dina Cvek Zubaj
6. Regionalni susret studenata...
6. Regionalni susret studenata psihologije Rijeka održat će se od 4. do 6. svibnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci , u organizaciji Udruge studenata psihologije Psirius.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Informativni dan za roditelje, 24....
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira  Informativni dan za roditelje  koji će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu u Puli, 24. ožujka 2023. godine u popodnevnim satima.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Promocija knjige "Nebesa...
Zbirka poezije  Igora Grbića   Nebesa urnebesa  bit će predstavljena  u petak, 24. ožujka 2023. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula . O knjizi će, uz autora govoriti,  Matko Abramić , urednik i pjesnik,  Noela Alić , apsolventica, i  Vlatko Ivandić , pisac i pjesnik. Stihove će čitati  Marija Pavić , apsolventica. Program počinje  u 19 sati .  

Autor: Dina Cvek Zubaj
Studentsko natjecanje "Start It...
Ove godine u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) , neprofitne studentske udruge, održava se studentsko natjecanje Start It Up,  namijenjen je mladim i  budućim poduzetnicima s  glavnim ciljem edukacije i  pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog startup-a.   

Zeleno financiranje: izazov...
“Zeleno financiranje: izazov tranzicije na okolišno održivo i niskougljično društvo“ naslov je predavanja koje će  24. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli  održati ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Aljoša Duplić. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Privremene rang liste temeljem...
Objavljuju se Privremene rang liste Natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini. Studenti i studentice koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pismeni prigovor Sveučilištu na adresu elektroničke pošte  davor.jacimovic@unipu.hr  u roku od 8 dana od dana objavljivanja privremene rang liste.

Objavljen je zbornik radova Prve...
Zbornik radova Prve međunarodne znanstvene konferencije "Jezik, prijevod i međukulturna komunikacija" objavljen je u izdavaštvu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru institucijskog projekta ffpu-05-2021-3. Zbornik je uredila dr. sc. Irena Mikulaco, šefica katedre za strane jezike Odsjeka za nastavničko obrazovanje i strane jezike Filozofskog fakulteta u Puli.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Besplatna radionica kuhanja za studente
Besplatna radionica kuhanja za studente održat će se u nedjelju, 19. ožujka u 11h na adresi Stube Junine i Franine 3.  Proširite svoje znanje o vegetarijanskoj kuhinji! Za više informacija i prijavu nazovite:  +385 97 6819 211    

Zbor Muzičke akademije Sveučilišta J....
17. ožujka u 14 sati predstavnici Grada Pule svečano će otvoriti Park Anne Frank na Punti, kod Veterinarske ambulante , uz prigodan kulturno-umjetnički program i sudjelovanje uvaženih gostiju, predstavnika Vlade, veleposlanstva i konzulata.  

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU na Sajmu poslova 2023 Labin
Sveučilište J. Dobrile u Puli sudjelovalo je na Sajmu poslova 2023 u Labinu.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Natječaj za članove akreditacijskog...
Obaviještavamo Vas da se zainteresirani kandidati mogu javiti i poslati životopise za natječaj za članove akreditacijskog savjeta AZVO zaključno do 22. ožujka 2023 na mail  greta.terman@unipu.hr  s potrebnom dokumentacijom  https://www.azvo.hr/hr/azvo-vijesti/2911-javni-poziv-za-za-predlaganje-kandidata-za-clanove-akreditacijskog-savjeta-azvo-a ,  https://www.azvo.hr/images/stories/novosti2023/Javni_poziv.pdf

Društvenim parkovima i voćnjacima...
“Društvenim parkovima i voćnjacima protiv klimatskih promjena“ naslov je predavanja koje će 16. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati sociologinja i aktivistica Vesna Janković . Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Digitalni inovacijski inkubator -...
Dragi studenti, pridružite se Digitalnom inovacijskom inkubatoru powered by Hrvatski Telekom – online projektu gdje se uči stvarati vrijednost, razvijaju inovativni projekti i osvajaju vrijedne novčane nagrade!

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Objava Kandidacijskih lista u...
Sukladno Odluci Senata o pokretanju postupka izbora dijela članova Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Povjerenstvo za provedbu postupka izbora članova Senata je, nakon proteka roka za kandidaturu, utvrdilo kandidacijske liste za dvije izborne jedinice: 1. izborna jedinica – jedan predstavnik zaposlenika u Senatu 2. izborna jedinica – jedan predstavnik studenta poslijediplomskih studija u Senatu. Izbori će se održati u petak, 17. ožujka 2023. godine na Rektoratu Sveučilišta, na adresi Zagrebačka 30 u periodu od 09:00 do 14:00 sati. Sve informacije se nalaze u Kandidacijskoj listi za izbor dva člana Senata Sveučilišta.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Informativni dan za roditelje - 24....
Sveučilište J. Dobrile u Puli organizira Informativni dan za roditelje koji će se održati na  Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" pri Sveučilištu u Puli, 24. ožujka 2023. godine u popodnevnim satima. HODOGRAM 14h - 17h: info pultovi sastavnica Sveučilišta (u foajeu FET-a) 16h - 16.30h: Predavanje u dvorani Pula 16.30h - 17h: Šetnja prostorima Sveučilišta

Magenta LogIn: do 15. ožujka otvorene...
Svoj prvi „pravi“ posao u struci zamišljaš u međunarodnom okruženju, uz samostalan rad na izazovnim projektima koji će testirati tvoja dosadašnja znanja, te konkretan paket edukacija i mentora koji će ti skratiti put do željene ekspertne pozicije? Prijavi se na pripravnički program Hrvatskog Telekoma - Magenta LogIn koji pruža karijernu priliku svim studentima iz ICT područja koji su diplomirali unatrag 18 mjeseci. Program traje 10 mjeseci i svi sudionici primat će atraktivnu pripravničku plaću.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Rektorovo obraćanje povodom...
Čestitka rektora djelatnicama za Međunarodni dan žena!

4. međunarodna konferencija Vode u...
Četvrto izdanje međunarodne konferencije VODE U OSJETLJIVIM I ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA, u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu voda i Europskog udruženja za vode  (eng. European Water Association, EWA) ,  održat će se u Puli, od 10. do 13. travnja 2024. godine.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Radio X-ica poziva sve zainteresirane...
Audicija se održava za voditelje, glazbene urednike i glazbene tehničare. Više informacija možete pronaći niže. Prijavnicu je potrebno popuniti i ponijeti sa sobom na audiciju. Sretno svima! 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Završna konferencija projekta...
Dana 6. ožujka 2023. godine u 12:00 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (dvorana 404), na adresi Preradovićeva 1/1, 52100 Pula Sveučilište Jurja Dobrile održalo je završnu konferenciju projekta „Stručnom praksom do ranog razvoja karijere“.

Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 02. ožujka 2023. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 03. i 04. travnja 2023. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dane izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli,  Zagrebačka 30, Pula, raspisuje NATJEČAJ 1.       Filozofski fakultet za izbor jednog zaposlenika/zaposlenice na suradničko radno mjesto I. vrste – viši asistent iz područja Humanističkih znanosti, polje Filologija, grana kroatistika (za staroslavenske i jezičnopovijesne kolegije) na određeno vrijeme s punim radnim vremenom; 2.       Muzička akademija za izbor jednog zaposlenika/zaposlenice na umjetničko-nastavno radno mjesto I. vrste - docent u umjetničkom području Glazbena umjetnost, polje Izvođenje glazbe, grana Pjevanje za predmet Pjevanje, na neodređeno s punim radnim vremenom;

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sveučilišna knjižnica u Puli od 1....
Sveučilišna knjižnica u Puli je od 1. ožujka otvorena od 8 sati do ponoći te subotom i dalje od 8 do 13 sati.  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javna rasprava
U svrhu izrade konačnog sadržaja  Pravilnika o poticanju i honoriranju znanstvene izvrsnosti  djelatnika Sveučilišta Jurja Dobrile u PulI pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, komentare, preporuke i sugestije na predloženi Pravilnik putem e-maila na  marijana.bozic@unipu.hr  najkasnije  do 29. ožujka 2023. godine. Prijedlog Pravilnika preuzmite u nastavku:

Pokretanje postupka za izbor dva...
Pokreće se postupak za izbor dva člana Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u dvije izborne jedinice i to: jedan predstavnik zaposlenika (I. izborna jedinica). jedan predstavnik studenata poslijediplomskih studija (II. izborna jedinica). Postupak kandidiranja započinje podnošenjem kandidature na propisanom obrascu.

Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 23. veljače 2023. godine raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Natječaj za dodjelu stipendija provodi se sukladno odredbama Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, objavljenom na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
Student FET-a dao gol i briljirao uz...
Puljani su trijumfalno u finalu Hrvatskog malonogometnog kupa svladali Šibenik 1983 rezultatom 5:2 te odnijeli pobjenički trofej. Naš student Niko Vukmir jedan je od igrača koji su svojim pogocima osigurali pobjedu.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Što je ESCA?
Početkom 2023. godine počeo je službeno djelovati Klub studenata engleskog jezika, ESCA, čiji članovi studiraju na pulskom Odsjeku za anglistiku.  Glavni ciljevi Kluba su djelatna skrb za ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata/ica; utjecanje na kvalitetu studija i poštivanje prava studenata/ica; povezivanje i suradnja sa svim srodnim strukovnim organizacijama iz Hrvatske i svijeta, kao i suradnja s drugim studentskim udrugama u Hrvatskoj i svijetu; zaštita dostojanstva anglističke struke; sudjelovanje u radu Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli; poboljšanje studentskog standarda; promicanje, razvitak i unapređenje akademskog, istraživačkog i znanstvenog događaja unutar i izvan okvira Filozofskog fakulteta.

Autor: Dina Cvek Zubaj
UNIPU hoodice dostupne još samo tri...
Sveučilište u Puli ušlo je u suradnju s Modnom katedrom te je sada moguće naručiti UNIPU hoodicu u dvije varijante.  Sve informacije o naručivanju i dostavi možete pronaći  OVDJE. Merch se šalje kasnije, točnije, krajem ožujka, jednom kada sve narudžbe budu prikupljene i definirane. Shop je aktivan još samo tri dana, do 23.02. u ponoć!

Autor: Dina Cvek Zubaj
Nagrađene studentice Dizajna i...
Studentice prve godine studija Dizajn i audiovizualne komunikacije  danas su na rektoratu Sveučilišta primile zahvalnice uz koje ide i novčana nagrada u iznosu mjesečne stipendije za izvrsnost. Studenticama su se obratili izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo te voditeljica studija doc. art. Breza Žižović, a zahvalnice je dodijelila prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Od danas možete kupiti UNIPU hoodicu!
Sveučilište u Puli ušlo je u suradnju s Modnom katedrom te je sada moguće naručiti UNIPU hoodicu u dvije varijante. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Sveučilište u Puli domaćin predstave...
Gidionov čvor je drama za dva glumca američke spisateljice Johnne Adams koja otvara važna pitanja školstva i cenzure umjetnosti u školama. Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon jednog tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola. (Hoću Pozorište) Predstava će se odigrati 15. svibnja u 10h u prostorima Sveučilišta na adresi Rovinjska ul. 14, 52100 Pula.

Dani otvorenih vrata - Izlaganja...
Izlaganja sastavnica i ureda održalo se na Sveučilištu u sklopu Dana otvorenih vrata, 9. veljače 2023. godine. 

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani otvorenih vrata - Okrugli stol
Okrugli stol na temu 'Uloga Sveučilišta u kreiranju budućnosti Europe' održao se na Sveučilištu u sklopu Dana otvorenih vrata, 8. veljače 2023. godine. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Javni poziv za iskazivanje interesa u...
Poštovane studentice i studenti, Ovim vas putem obavještavamo da Studentski pravobranitelj Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za iskazivanje interesa u radu Ureda Studentskog pravobranitelja kroz obnašanje dužnosti zamjenika voditelja Ureda te dužnosti tajnika Ureda u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu.

Novčana potpora za podmirenje dijela...
Poštovane studentice i studenti, U nastavku možete pronaći poveznicu koja će vas odvesti na stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi saznali potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom;  https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/prijevoz-studenata-s-invaliditetom-za-akademsku-godinu-2022-2023/5280 Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Autor: Dina Cvek Zubaj
Dani otvorenih vrata Sveučilišta J....
Sveučilište J. Dobrile u Puli održava  Dane otvorenih vrata Sveučilišta   8. i 9. veljače 2023. godine u Dvorani Pula na FET-u. U sklopu Dana otvorenih vrata prvi će se dan održati okrugli stol namijenjen široj javnosti. Drugi dan održat će se izlaganja sastavnica i ureda Sveučilišta koja će potencijalne studente upoznati sa studijskim programima i projektima. Događaj je otvorenog tipa te nije potrebno najaviti svoj dolazak.  Više informacija u nastavku. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Naše znanstvenice u važnom europskom...
Odlukom Ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, prof. dr. sc. Renata Šamo i izv. prof. dr. sc. Marina Diković sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imenovane su stručnjakinjama Republike Hrvatske za rad na provedbi projekta Profesionalizacija i izvrsnost u visokom obrazovanju (puni naziv na engleskom jeziku:  Professionalism and High Performance in Higher Education - Enhanced PROFFORMANCE Toolkit for 21st Century Teachers) na razdoblje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2025. godine. Ovaj novi projekt PROFFORMANCE PLUS usmjeren je na promoviranje i proširenje upotrebe specijalnog alata za vrednovanje nastavničkih kompetencija u zemljama europskog prostora za visoko obrazovanje. Riječ je o projektu u kojem naše resorno ministarstvo sudjeluje kao partner u konzorciju šest zemalja, a financira ga Europska komisija. Naše su znanstvenice vrlo uspješno sudjelovale također u prethodnom projektu PROFFORMANCE zbog čega su na ovaj način dobile priznanje za daljnji angažman.

Autor: Damjana Frančić
153. kolokvij Centra za znanstvene...
Kolokvij Centra za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković, ZOOM KAKO NAS RANGIRANJA RANGIRAJU I KAKO MI RANGIRAMO RANGIRANJA ČETVRTAK, 9.2.2023., 13:00 sati  izv. prof. dr. sc. Miroslav Rajter, Sveučilište u Zagrebu, Ured za istraživanje Rangiranja sveučilišta postala su u posljednje vrijeme popularan indikator uspješnosti sveučilišta te su rezultati rangiranja medijski vrlo prisutni i praćeni. Vrijednost različitih rangiranja ovisna je o njihovoj metodologiji, ali i o kontekstualnim uvjetima u kojima djeluju različita sveučilišta. Premda je u međunarodnom kontekstu praktično koristiti rezultate rangiranja, neselektivna upotreba rangova za donošenje odluka i vrednovanje može dovesti do zabluda o kvaliteti sveučilišta. Važan aspekt djelovanja sveučilišta su dionici i uloga koju pojedino sveučilište treba obavljati u društvu i upravo će to oblikovati strateško pozicioniranje pojedinih sveučilišta prema rangiranjima. U ovom izlaganju prezentirat će se najznačajniji sustavi rangiranja sveučilišta i kako Sveučilište u Zagrebu stoji na njima. Poseban naglasak bit će stavljen na usporedbu različitih sustava te mogućnosti za unaprjeđenje rangova.