Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti

Rektorovo obraćanje studentima za...
Ispred Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli osobna mi je cast i zadovoljstvo zaželjeti vam uspješnu i nadasve sigurnu novu akademsku godinu. Prošlih smo godina bili svjedoci mnogih izazova od kojih su i danas mnogi prisutni. Nadamo se da ce nova akademska godina biti ipak manje izazovna i manje neizvjesna u odnosu na godine prije. Pred vas ce biti novi ispitni i životni izazovi za koje sam siguran da cete ih uspješno svladati. Iako nikada nije bilo lako studirati, svi mi koji smo bili studenti znamo koji su izazovi studentskog života, posljednjih su godina, uslijed velike neizvjesnosti i društvenih transformacija, izazovi pred našim studentima svakako još i veci. Snagom volje i odlucnošcu, naši su se studenti uspješno nosili sa svakim izazovom koji je pred njih postavljen. Siguran sam da ce tako biti i u buducnosti u novoj akademskoj godini. 
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ponovno objavljuje javni poziv za imenovanje studentskog pravobranitelja/ice u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Iz medija: Na Sveučilištu održana...
Jučer, 28. rujna 2022. godine održana je press konferencija na Rektoratu Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli uoči nadolazeće Europske noći istraživača. Ovogodišnje događanje, koje se obilježava diljem Europe s ciljem popularizacije znanosti, zakazano je za petak, 30. rujna 2022. godine od 17 do 20 sati na Studentskom trgu i Stanici 50 (FET). Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte te voditeljica projekta Europske noći istraživača Ivona Peternel, u ime Filozofskog fakulteta Samanta Milotić Bančić i Matija Jelača te Moira Buršić i Neven Iveša s Fakulteta prirodnih znanosti predstavili su ovogodišnji program.  Više detalja možete pročitati u objavama na portalima Glasa Istre i Regional Express-a .  
Radionica Bionički sustavi - raSTEM...
Oduvijek ste htjeli postati lovac na risove? A jeste li znali da jedan šišmiš pojede 1000 komarac u jednoj noći? Volite transformerse? Jeste li ikad čuli za vodenu džunglu?  Jako puno pitanja sa svi odgovori na ova i još mnoga pitanja možete dobiti u subotu na prvom sajmu u sklopu projekta raSTEM. Pridružite nam se u Tičanu 1. listopada 2022. na STEM sajmu sa mnoštvom znanstvenih radionica za djecu i mlade. Radionice će biti prilagođene različitim dobnim skupinama a sudjelovanje je moguće uz prethodnu prijavu na mrežnim stranicama: https://astro.hr/projekt-rastem/ Požurite jer je broj mjesta ograničen. Dođite, nešto ćemo iskemijati! :-)
Pridružite nam se 1. listopada 2022....
Provedite dan s nama, naučite nešto novo, poslušajte predavanje Korada Korlevića i pogledajte kazališnu predstavu. Predstava je namijenjena najmlađima ali smo sigurni da će svi uzrasti uživati u veselom društvu znanstvenika superjunaka. A zašto su znanstvenici superjunaci, otkrijte na Tičanu.  Prijava za sudjelovanje je obvezna putem linka ( https://astro.hr/projekt-rastem/ ), a sudjelovanje u sve aktivnosti su besplatne!
Prvi znanstveni sajam u sklopu raSTEM...
Pridružite nam se na prvom u nizu od znanstvenih sajmova u sklopu projekta raSTEM koji će se održati na Tičanu 1. listopada 2022 godine s početkom u 10 sati.  Osim praktičnih radionica iz područja znanosti i tehnologije, očekuje vas kazališna predstava za najmlađe i predavanje Korada Korlevića (Projekt svemirska straža). Nositelji projekta raSTEM je Astronomsko društvo Višnjan a partneri projekta su: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan. Planirano je održavanje 10 znanstvenim sajmova diljem Hrvatske (Tičan, Ladimirevci, Đakovo, Varaždin, Pazin, Ozalj, Cres, Čabar, Delnice) gdje ćemo kroz niz zanimljivih radionica pokušati približiti STEM područja djeci i mladima. Prijavite se na znanstveni sajam putem sljedeće poveznice projekta:  https://astro.hr/projekt-rastem
Orijentacijski dan za studente prve...
Orijentacijski dan za studente prve godine Studija Dizajn i audiovizualne komunikacije održat će se u ponedjeljak 3. listopada 2022. god. u 11.45 sati u Dvorani Pula (prizemlje), adresa Preradovićeva 1, a nastava drugog dana, 4. listopada 2022. godine prema rasporedu predavanja objavljenom na mrežnim stranicama Studija.
Obavijest studentima s invaliditetom
Obavijest studentima s invaliditetom EVIDENCIJA STUDENATA S INVALIDITETOM KOJI STUDIRAJU NA SVEUČILIŠTU JURJA DOBRILE U PULI Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2022./2023. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (dalje: Sveučilište). Potpora se organizira pomoću studenta – asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi, ovisno o broju studenata s motoričkim poremećajima, Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama.
Orijentacijski dan Sveučilišta Jurja...
Orijentacijski dan za studente prvih godina preddiplomskih redovnih studija održat će se prema sljedećem rasporedu u ponedjeljak 3. listopada 2022. godine. Detalje studenti mogu pronaći na mrežnim stranicama svojih sastavnica. Nastava za sve godine preddiplomskih studija počinje u utorak 4. listopada 2022. prema rasporedu sati.
Europska noć istraživača
Europska noć istraživača kao glavna aktivnost projekta Blue-connect, punog naziva '' Reconnect science with the blue society '', će se održati ovaj petak, 30.09.2022. godine na studentskom trgu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Stanici 50 Fakulteta ekonomije i turizma. Projekt je jedan od 48 projekata odobrenih za financiranje putem Marie Skłodowska – Curie poziva u okviru programa Obzor Europa/Horizon Europe, čime se Europska noć istraživača vratila u Hrvatsku po prvi put nakon 2019. godine.Glavni cilj projekta Blue-connect je ponovno povezivanje znanosti s društvom, jačanje javnog priznanja znanosti i istraživačkog obrazovanja, te izgradnja povjerenja i razumijevanja znanosti i njezinog utjecaja na plavo društvo u plavoj regiji.
Obavijest za kandidate za upis na...
Medicinski fakultet u Puli provodi intervju za kandidate koji su se putem stranice studij.hr prijavili na diplomski sveučilišni studij Sestrinstvo Dokumentacija za prijavu na intervju treba sadržavati: ispunjen prijavni list Potvrda o uplati troškova provođenja intervjua u visini od 400 kuna na račun Medicinskog fakulteta, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli: IBAN HR1923600001101931377, model HR00, poziv na broj primatelja 05005-OIB pristupnika, a kao svrhu navesti "troškovi provođenja intervjua"  
Obavijest o potpisivanju ugovora za...
Obavještavamo studentice i studente koji su tijekom srpanjskog upisnog roka izvršili upis u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih, stručnih preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u akademskoj godini 2022./2023. da će se potpisivanje ugovora o studiranju vršiti u prostorijama Ureda za studente i obrazovne programe od 3. do 7. listopada.  Ugovori su dostupni na uvid putem ovih poveznica: Redoviti studenti Redoviti studenti uz plaćanje Izvanredni studenti
Sveučilište je ponosni nositelj HRS4R...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od sada je ponosni nositelj nagrade "HR Excellence in Research" za promicanje poticajnog i povoljnog radnog okruženja za istraživače u našoj instituciji. "Strategija ljudskih potencijala za istraživače" (Human Resource Strategy for Researchers - HRS4R) podržava istraživačke institucije i financijske organizacije u provedbi Povelje i Kodeksa u svojim politikama i praksi. Provedba načela Povelje i Kodeksa od strane istraživačkih institucija čini ih privlačnijima istraživačima koji traže novog poslodavca ili domaćina za svoj istraživački projekt.
Potpisan sporazum o suradnji...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Marinko Škare  i ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula , Davor Kliman, prof. potpisali su sporazum o suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, u svrhu uspostavljanje i razvijanje međusobne suradnje u području znanstveno-istraživačke, stručne i umjetničke djelatnosti u međusobno povezujućim područjima djelatnosti obiju ustanova tj. provođenju nastave na stručnim i sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim, integriranim preddiplomskim i diplomskim i poslijediplomskim studijima i edukaciji studenata u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula kao nastavnoj bazi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Slobodna upisna mjesta u rujnu
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavljuje slobodna upisna mjesta u rujnu
Natječaj za upis na Program stjecanja...
Temeljem članka 4. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/14-01/09-01; URBROJ: 380-14-01-1 od 27. studenog 2014. godine), prema Odluci o donošenju Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi (KLASA: 023-03/14-06/00003; URBROJ: 533-25-17-0013 od 16. svibnja 2017.) te sukladno odredbama članka 105. stavka 8. i 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/2008. 86/2009, 92/2010, 105/2010 – ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013, 152/2014 i 7/2017) i članka 37. stavcima 2., 3., 4., 5. Zakona o strukovnom obrazovanju (NN 30/2009) Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u Puli dana 22. kolovoza 2022. godine raspisuje Natječaj za upis na Program stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učiteljice/učitelje i suradnike/suradnice u nastavi
Natječaj  za upis na Program...
Temeljem članka 4. Pravilnika o stjecanju pedagoških kompetencija (KLASA: 003-05/14-01/09-01; URBROJ: 380-14-01-1 od 27. studenog 2014. godine), a sukladno odredbama članka 76.a Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 22. kolovoza 2022. godine raspisuje  Natječaj  za upis na program stjecanja pedagoških kompetencija   1. Pravo upisa na Program stjecanja pedagoških kompetencija (dalje u tekstu: Program) koji izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (dalje u tekstu: Sveučilište) imaju osobe koje su završile preddiplomski sveučilišni ili stručni studij, diplomski sveučilišni studij te integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, kao i četverogodišnji sveučilišni i stručni dodiplomski studij prije uvođenja Bolonjske reforme
Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga...
Interdisciplinarno i interkulturalno učenje jezika uz brojne sadržaje   Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" uspješno je završena Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga jezika koja se održavala od 17. do 30. srpnja. Četrdesetak studenata s 24 različita fakulteta iz Austrije i Hrvatske učili su tijekom Ljetne škole njemački, odnosno hrvatski jezik, upoznali kulturu i običaje dotičnih zemalja, studentski život u Puli te posjetili Filmski festival i različite druge sadržaje. Studenti su u sklopu terenske nastave posjetili i razgledali znamenitosti Vodnjana, Poreča i Rovinja te  OPG Chiavalon, vinariju Matošević i Valamar, odnosno kamp Lanternu.
Rezultati upisa u ljetnom roku i...
Prijave za upis na studij u jesenskom roku putem sustava  postani-student.hr  započele su 21. srpnja 2022. godine i traju do 19. rujna 2022. (do 13:59 sati) osim za upise na studije sljedećih visokih učilišta na kojima prijave završavaju ranije: Muzička akademija u Puli do 2. rujna 2022. i  Sveučilišni preddiplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije do 8. rujna 2022. Više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama visokih učilišta.
U Puli se u protekla dva tjedna odvijala eminentna međunarodna škola iz područja biomedicine . Privukla je velik broj sudionika iz 15-ak zemalja, a među njima su bili istaknuti profesori i znanstvenici iz Rumunjske, Poljske, Slovačke…
Odluka o skraćenom radnom vremenu
Radi zaštite djelatnika od toplinskog vala i osiguranja učinkovitog upravljanja ljudskim resursima sukladno uputama Ministarstva zdravstva o provedbi Protokola o postupanju i preporukama za zaititu od vrućine utvrđuje se skraćeno radno vrijeme zaposlenika Sveudilišta Jurja Dobrile u Puli.
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ponovno objavljuje javni poziv za imenovanje studentskog pravobranitelja/ice u cilju bolje zastupljenosti studenata, zaštite studentskih prava i povećanju studentskog standarda na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Objava za medije: Sveučilište u Puli...
Danas su na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavljeni studijski programi koje provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti , Filozofski fakultet u Puli , Muzička akademija u Puli , Medicinski fakultet u Puli i Tehnički fakultet u Puli. Upisi na sve preddiplomske studijske programe traju do 18. srpnja. Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić rekla je kako preddiplomskoj i integriranoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1.432 slobodna mjesta od čega za redovite studente 1.016, za izvanredne studente 282 i strane državljane 134. Već sada po privremenim rang listama popunjenost od 100% ima Znanost o moru, Studij sestrinstva, Japanski jezik, Engleski jezik i Rani predškolski odgoj i obrazovanje. Više od 70% popunjeni su studijski programi dizajna i audiovizualnih komunikacija, Informatika i Učiteljski studij.  
Predstavnici Sveučilišta predstavili su medijima rad Sveučilišta u STEM području te međunarodne aktivnosti i projekte, uključujući suradnju s poduzetnicima i predstavljanje studija Znanost o moru, čije su upisne kvote, gotovo u potpunosti popunjene.
U posebnom prilogu Glasa Istre možete pročitati više o studijskoj ponudi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao i o jedinstvenom kreativnom konceptu #EvolveUNIPU . Upisni prilog Glasa Istre donosi više informacija o moderniziranim studijima za novu akademsku godinu, predstavlja 8 Fakulteta unutar Sveučilišta te vas upoznaje sa jedinstvenim kreativnim konceptom #EvolveUnipu. 
Rezultati dodatnih provjera održanih...
Objavljujemo rezultate dodatnih provjera održanih 5. srpnja za kandidate koji su u sustavu NISpVU prijavili preddiplomski sveučilišni studij Dizajn i audiovizualne komunikacije: Rezultati dodatnih provjera
Rezultati Natječaja za dodjelu...
Obavještavaju se studenti s invaliditetom da je utvrđena rang-lista studenata i studentica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji ostvaruju pravo na stipendiju u akademskoj godini 2021./2022. godini. Rezultati natječaja – Rang lista studenata SSI koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju sukladno rezultatima natječaja mole se da u što kraćem roku na adresu elektronske pošte davor.jacimovic@unipu.hr (predmet: Stipendije SSI) dostave ispunjeni i vlastoručno potpisani obrazac sa podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro - računa, a u svrhu pripreme ugovora o dodjeli stipendije.  Obrazac s podacima za isplatu
Iz medija: Od jeseni u Puli starta...
Termine natječaja za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj godini 2022./2023. te novi preddiplomski studij na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli predstavili su na konferenciji za medije održanoj u zgradi Studentskog doma rektor Sveučilišta Marinko Škare, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija Valter Boljunčić.
"Dizajn i audiovizualne...
Studij traje tri godine i njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova. Završetkom studija stječe se akademski naziv sveučilišni prvostupnik/sveučilišna prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) dizajna i audiovizualne tehnologije - univ. bacc. art.
Protokol o postupanju i preporuka za...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je 6. lipnja 2022. godine od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske „Protokol o postupanju i preporuka za zaštitu od vrućine“ (dalje u tekstu: Protokol)  koji uključuje potrebne postupke za pripravnost i djelovanje na nacionalnoj i lokalnoj razini u slučaju opasnosti od toplinskog vala, ali  i preporuke za smanjenje rizika kako za pojedince tako i u institucionalnim uvjetima.
Na Sveučilištu održan Informativni...
Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održavao Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj ponudi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. 
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Dragi roditelji i budući studenti, pozivamo vas da nam se pridružite na Informativnim danima koji se održavaju 14. lipnja 2022. od 17 do 19 sati u foajeu nove zgrade Fakulteta za ekonomiju i turizama "Dr. Mijo Mirković". Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se po prvi puta održava Informativni dan za roditelje. S obzirom da su analize pokazale da pri izboru studija veliku ulogu imaju i roditelji, Sveučilište je odlučilo posebno informirati roditelje o svojoj širokoj lepezi studijskih programa te načinu i mogućnostima upisa. Na Sveučilištu se nadaju da će ovim događajem pomoći roditeljima budućih studenata sa korisnim informacijama i dilemama oko željenih studijskih programa.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije). Za dodjelu stipendije mogu se natjecati studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:
Rezultati Natječaja za financiranje...
Na temelju članka 12. st. 5. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 12. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donosi prijedlog Odluke o raspodjeli financijskih sredstava. Financijska sredstva za financiranje studentskih programa u 2022. godini sukladno provedenom Natječaja Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 19. travnja 2022. godine dodjeljuju se u sljedećim iznosima za programe koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti:
Započelo je javno savjetovanje o...
S obzirom da je važeći Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (ZOK) donesen 2009. godine, njegove odredbe ne uzimaju brojne promjene koje su se od tada desile, prije svega na europskoj razini, a koje su stvorile obavezu reguliranja određenih procedura koje se tiču osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja, prije svega pokretanja i vrednovanja združenih i online studija, internacionalizacije i boljeg povezivanja sustava osiguravanja kvalitete s financiranjem javnih visokih učilišta i donošenjem politika u visokom obrazovanju i znanosti.
Izbori za članove Studentskog zbora...
Lista kandidata u postupku izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2022./2023. godini:
Povratak UNIPU-a na STEM Games...
Ove se godine STEM Games natjecanje vratilo u svoj izvorni oblik te je od 17. do 22. svibnja u Rovinju okupilo gotovo 2.000 studenata i 17 fakulteta iz STEM područja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na natjecanju je sudjelovalo 93 studenata našeg Sveučilišta zajedno s dva profesora Fakulteta informatike u Puli pri čemu je koordinator natjecanja i ove godine bio izv. prof. dr. sc. Tihomir Orehovački dok je članom žirija Mathematics Arene ponovno bio doc. dr. sc. Siniša Miličić .
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2022./2023., te Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2022./2023.
Nacionalno istraživanje EUROSTUDENT
Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nositelj provedbe nacionalnog istraživanja  EUROSTUDENT obavještava Vas da je započelo najopsežnije istraživanje ekonomskih i socijalnih uvjeta života studenata. Istraživanje se provodi u svim zemljama Europskog prostora visokog obrazovanja, a u Republici Hrvatskoj Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi istraživanje u suradnji s istraživačkim timom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Specifičnosti ovogodišnjeg istraživanja su pitanja koja žele oslikati iskustva iz proteklog razdoblja u kojem se studiranje odvijalo sa smanjenim opsegom kontakata s profesorima, ali i s kolegama studentima.
Poziv na dostavu sažetka za...
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zajedno s Europskom komisijom (DG REGIO) i Regional Studies Association (RSA Europe) održat će konferenciju naziva  Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a; Zeleno, digitalno, uključivo i pravedno: Kako Kohezijska politika može odgovoriti na nove teritorijalne izazove?   u razdoblju od 14. do 16. studenoga 2022. u Zagrebu.
Poziv na 12. MoodleMoot Hrvatska -...
Pozivamo da nam se pridružite kao sudionik te u ugodnoj i kreativnoj atmosferi steknete nova poznanstva i prilike za suradnju. MoodleMoot Hrvatska 2022. održat će se u ponedjeljak, 6. lipnja, ove godine i online, u želji da što većem broju sudionika iz Hrvatske i regije omogućimo sudjelovanje. Nakon dvije godine online nastave zbog pandemije COVID-19, nastava se vratila u učionice. Ipak, stečena su značajna iskustva u radu s digitalnim tehnologijama i s online nastavom koja vjerujemo neće biti zaboravljena i u određenom obliku će se zadržati i dalje u obrazovnom procesu.  Na ovogodišnjem Moodlemootu Hrvatska 2022 pozivamo vas da podijelite iskustva s nastavom online i radom u sustavu Moodle, kao i primjere dobre prakse, neke novosti, rezultate projekata vezano uz e-učenje i online nastavu.
Konačna rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije i prigovora utvrdilo je Konačnu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Mole se student koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu da na adresu elektronske pošte helena.poropat@unipu.hr dostave ispunjeni obrazac s podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro-računa.
Iz medija: Dekan Fakulteta...
"Svake godine uvodimo nove kolegije poput strojnog i dubokog učenja, umjetne inteligencije, robotike i brojnih drugih. Njihov popis je trenutno impozantan, imamo ih preko 60 koji su striktno vezani za ICT. Većina naših studenata nađe posao prije nego završi studij", kazao je Etinger.
Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 6. svibnja 2022. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2022./2023. Izbori za Studentski zbor održati će se dana 6. i 7. lipnja 2022. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama. U izborima za Studentski zbor imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti upisani na Sveučilište.
Započelo je javno savjetovanje o...
Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju uređuju se pitanja od temeljne važnosti za sustav znanosti i sustav visokog obrazovanja, prava i obveze znanstvenika, istraživača, nastavnika, osoba zaposlenih na stručnim i suradničkim radnim mjestima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, te pitanja od važnosti za studente i njihova prava.
Pozivamo sve studente da nam se...
Centar za razvoj karijera UNIPU-a u suradnji s Gradom Pula organizira DANE PODUZETNIKA 2022. koji će se održati u petak 13. svibnja 2022. u 10 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u dvorani Pula. Ove godine imat ćete priliku upoznati se sa iskusnim poduzetnicima koji će vam prenijeti svoja iskustva tijekom pokretanja vlastitog poduzeća, kao i studente koji imali odlične ideje te su putem studentskog poduzetničkog inkubatora otvorili svoja poduzeća. Osim toga imat ćete priliku dobiti informacije o budućnosti grada Pule od našeg gradonačelnika Filipa Zoričića, kao i budućnosti samog sveučilišta od rektora Marinka Škare .
Poziv za novu generaciju praktičarki...
Udruga Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je poziv za besplatan online edukacijski program 'Praktičar/praktičarka socijalnih inovacija'  namijenjen mladima u dobi od 21 do 30 godina , koji su na završnim godinama društvenih i humanističkih studija ili su završili ta usmjerenja, a trenutno nisu nezaposleni u struci.
Poziv na radionicu projekta KLIK...
Grad Pula u suradnji sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te Udrugom ZUM, u sklopu projekta " KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula " poziva sve zainteresirane na radionicu na temu „Otkrij mogućnosti obrazovanja kroz mobilnost - predstavljanje mogućnosti i prilika za mlade kroz Erasmus+ i povezane inicijative“ koja će se održati u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. od 17 sati u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma ‘’Dr. Mijo Mirković’’ - Stanica 50.
Studentima Sestrinstva dodjeljene...
Studentima Preddiplomskoga stručnog studija Sestrinstva Medicinskog fakulteta u Puli Anji Teofilović, Diani Tomašević, Anamari Zurta, Luki Ivanoviću i Karlu Jurjeviću dodijeljene su zahvalnice rektora prof. dr. sc. Marinka Škare.
Dar Sveučilišta povodom Dana Grada...
Završna konferencija projekta „3D and VR for VET Technologies“ u okviru programa Erasmus+ održana je 28. travnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Međunarodni projekt ukupne vrijednosti više od 200 tisuća EUR-a koordinira Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.
Prihvat studenata i...
Prihvat  studenata i nastavnika/znanstvenika iz Ukrajine realizirat će se u skladu s Preporukama sveučilištima, veleučilištima i visokim školama  Ministarstva znanosti i obrazovanja od 17. ožujka 2022. godine.
Iz medija: Dar Sveučilišta gradu Puli...
Premijera 3D šetnje pulskim atrakcijama održana je danas u Domu branitelja u sklopu završne konferencije EU projekta o tehnologijama budućnosti, punog naziva "3D and Virtual reality technologies VET - vocational education and training". 3D šetnju je predstavio voditelj projekta Sven Maričić, izvanredni profesor Sveučilišta u Puli, koji je najavio da će ona biti darovana Gradu Puli za rođendan, odnosno Dan grada koji se obilježava 5. svibnja.
Natječaj za financiranje studentskih...
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 19. travnja 2022. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2022. godinu. Cilj natječaja je poticanje studenata i studentskih organizacija na provođenje većeg broja aktivnosti, doprinos u podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, informiranje i edukacija studenata o osnovama prijavljivanja projektnih ideja, provođenju projekata i projektnog upravljanja.
HZJZ: ukidanje COVID mjera i...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 08. travnja 2022. dao preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja, uključujući učeničke i studentske domove. Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV2, osim dolje navedenih osnovnih epidemioloških mjera, ukidaju se sve mjere i preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja uključujući učeničke i studentske domove.
Sveučilište u Puli partner je na...
“Career Acknowledgement for Research (Manager) Delivering for the European Area – CARDEA” je projekt financiran sredstvima programa Obzor Europa , a okuplja eminentni međunarodni partnerski konzorcij. Riječ je o pozivu u okviru Europskog istraživačkog prostora s ciljem maksimiziranja učinka financiranja istraživanja i inovacija Europske unije (HORIZON-WIDERA-2021-ERA-01-20). Konzorcij predvodi Sveučilište u Corku (Irska) a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.498.312,00 EUR, od čega Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli pripada 164.875,00 EUR. Projekt traje četiri godine, a voditeljica projekta za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je dr. sc. Ivona Peternel .  
Privremena rang lista studentica i...
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa nakon pregleda cjelokupne dokumentacije utvrdilo je Privremenu Rang listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa. Studentice i studenti imaju pravo uputiti prigovor na Privremene rezultate natječaja putem maila ured-za-studente@unipu.hr u roku od 8 dana od dana objave Privremenih rezultata natječaja na mrežnim stranicama Sveučilišta.
Rektorski zbor i MZO: Ukrajini pomoć,...
Ratna zbivanja u Ukrajini, uslijed kojih je velik broj izbjeglica pristigao u mnoge europske države tijekom posljednjih dana, suočio je sustave visokoga obrazovanja i visokoobrazovne institucije širom Europe s velikim pritiskom i nužnošću donošenja novih mjera i aktivnosti. Sukladno dogovoru europskih rektorskih konferencija okupljenih u European University Association (EUA), Rektorski zbor uputio je ministru znanosti i obrazovanja RH prof. dr. sc. Radovanu Fuchsu pismo kojim se traži da na sastanku europskih ministara obrazovanja podrži mjere od strateškog značaja za suočavanje s neposrednim posljedicama rata sada, ali i za duže predstojeće razdoblje. Europske rektorske konferencije smatraju kako bi se tom gestom poslala poruka o važnosti solidarnosti i očuvanja akademskih sloboda i demokracije u Europi.
Komunicirajte s nama još brže i...
U svrhu modernijeg, jednostavnijeg, bržeg i dostupnijeg oblika komuniciranja kako s postojećim , tako i s potencijalnim studentima i drugim zainteresiranima, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli implementiralo je chatbox na svoje mrežne stranice i na mrežne stranice svih nastavnih sastavnica Sveučilišta.
Iz medija o rezultatima projekta...
U utorak 15. ožujka održana je završna konferencija projekta "Razvoj i unapređenje studijskih programa sukladno HKO-u na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli".  Studij sestrinstva najveći hit na Sveučilištu. Europskim novcem opremljen kabinet vještina i pokrenut diplomski studij.
Rapisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 24. ožujka 2022. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Iz medija: Mornarička bolnica predana...
Ova zgrada ima svoju vrijednost i kao spomenik kulture, a Sveučilište će sigurno pomoći da ona i dalje nastavi život. Pitanje prostora nije samo pitanje broja studenata. Određeni standard, raznolikost programa i potreba za manjim grupama neposrednog kontakta profesora i studenata, što idemo dalje, traži sve više prostora na manji broj studenata. Prostor Mornaričke bolnice namijenjen je i za start-up kampus. Cilj je ići prema tome da studenti jednoga dana kada završe studij, mogu odmah početi i raditi. S druge strane, ne smijemo zaboraviti i humanističku stranu Sveučilišta, jer ono mora postati neraskidivi dio cjeline koju ono već čini, izjavio je, između ostalog, Boljunčić. Zgrada darovana Sveučilištu vrijedna je više od 43 milijuna kuna. Radovi na projektu trebali bi početi odmah, a dovršetak se očekuje do kraja 2023. godine.
Poziv studentima na uvodno predavanje...
Umrežite se s vodećim regionalnim kompanijama i osvojite novčane nagrade! Digitalni inovacijski inkubator je online projekt namijenjen razvoju inovacijskih potencijala studenata različitih struka i njihovom angažmanu na razradi inovativnih rješenja za ključne poslovne izazove u praksi.
Sretan Dan žena svim djelatnicama!
Čestitka rektora djelatnicama za Međunarodni dan žena!  
Iz medija: rektor Marinko Škare...
Na Sveučilištu Jurja Dobrile pripremaju niz novih studija, ali i reviziju onih programa za kojima vlada manji interes. Rektor prof. dr. sc. Marinko Škare kaže da su u pripremi novi studiji s orijentacijom na STEAM područje - u planu je novi studij dizajna, komunikacije i tehnologije, uz uvođenje predavanja na daljinu za neke postojeće studijske programe.
HZJZ: ukidanje COVID mjera (3. ožujka...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, 3. ožujka 2022. dao nove preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine. Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima, što znači da se cjelokupna nastava smije izvoditi na „klasičan“, kontaktan način (uživo).
Posjet američkih studenata na pulskom...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli danas je ugostilo američke studente s profesorima dr. Alexandre Lambertom i dr. Anne Golaz iz School for International Training koji se nalaze na "Study Abroad" programu "Global Health and Development Policy" Sveučilišta za multilateralnu diplomaciju iz Ženeve, a dolaze s različitih američkih sveučilišta. Riječ je o studentima različitih interesnih profilacija s različitih studija od medicine, kemije, neuro-znanosti, biologije sve do antropologije, ekonomije i političkih znanosti, a na Sveučilište ih je dovela Paola Orlić u sklopu SIT programa. S obzirom na interese studenata predavanja su održali eminentni znanstvenici i stručnjaci iz ovog područja dr. med. Jasna Valić, spec., doc. dr. sc. Irena Hrstić , doc. dr. sc. Marinko Rade i pročelnica Grada Anja Ademi. U ime rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Marinka Škare , studente je pozdravila prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju.
Projekt „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao korisnika, s projektnim partnerom Studentskim centrom Pula, provodi od 9. svibnja 2016. godine. Projekt završava 31. ožujka 2022. godine.
Najava svečanosti otvorenja novih...
U uvjetima i izazovima pandemije i tragičnim događanjima u Ukrajini, prigoda otvaranja novih studentskih paviljona u Puli ne može osigurati važnost i osobitost trenutka kojem danas nazočimo. Zbog epidemioloških uvjeta nije bilo moguće organizirati otvaranje za veći broj uzvanika pa vas sve pozivam da se događaju otvorenja priključite preko live streaminga. U nemogućnosti da svi nazočimo svečanosti otvorenja novih studentskih paviljona u ponedjeljak 28. veljače u 13 sati, dostavljamo vam poveznicu za Zoom Meeting putem kojeg će se prenositi svečanost otvorenja:
Za izvrsne studente održano svečano...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Marinko Škare je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u akademskoj god. 2021./2022. Sukladno Pravilniku o dodjeljivanju stipendija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije; prva kategorija – studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija na prvoj razini i druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija druge razine studija. Mjesečni iznos stipendije po studentu od ove akademske godine je povećan u odnosu na prošlu i iznosi sedamsto kuna. 
Natječaj za dodjelu jednokratne...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 22. veljače 2022. godine raspisuje Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) se provodi sukladno Odluci o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta. Iznos jednokratne potpore (pomoći) po studentu iznosi: 4.000,00 kuna. Broj jednokratnih potpora (pomoći): 25. 
Prof. dr. sc. R. Šamo i izv. prof....
Na prijedlog Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Renata Šamo i izv. prof. dr. sc. Marina Diković imenovane su članicama povjerenstva za dodjelu međunarodne nagrade najboljim visokoškolskim nastavnicima u akademskoj 2021./2022. godini. Riječ je o nagradi koja se prvi put dodjeljuje na inicijativu ekspertnog tima koji djeluje u sklopu projekta PROFFORMANCE s ciljem izrade alata za (samo)vrednovanje nastavnog rada, a pokrovitelj mu je Tempus fondacija. Prof. dr. sc. Renata Šamo i izv. prof. dr. sc. Marina Diković, također na prijedlog resornog ministarstva, kao eksperti djeluju u sklopu navedenog tima.
Javni poziv za prijavu kandidata...
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike raspisalo je Javni poziv za prijavu kandidata Republike Hrvatske za članstvo Skupini stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (GREVIO). Javni poziv je objavljen u Jutarnjem listu od 8. veljače 2022., u Večernjem listu od 9. veljače 2022. te u Narodnim novinama (br: 18/22.) od 9. veljače 2022., oglasni dio-objave.
HZJZ: Postupanje s oboljelima,...
Hrvatski zavod za javno zdravstvo je 31. siječnja objavio objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zajedno s Europskom komisijom (DG REGIO) i Regional Studies Association (RSA Europe) održat će konferenciju naziva Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a; Zeleno, digitalno, uključivo i pravedno: Kako Kohezijska politika može odgovoriti na nove teritorijalne izazove? u razdoblju od 14. do 16. studenoga 2022. u Zagrebu.
Konačni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022.
Online upitnikom za studente provodi...
Dragi studenti, u svrhu dobivanja povratne informacije o kvaliteti izvođenja nastave u zimskom semestru akademske godine 2021./2022. Sveučilište provodi studentsku procjenu učinkovitosti nastavnika u poučavanju putem online anketa. Vaši odgovori i mišljenje su nam iznimno važni jer će se koristiti za planiranje korektivnih mjera i mjera napredovanja nastavnika. Anketa je anonimna, a na svoje e-mail adrese primili ste upute i poveznicu za pristupanje anketnom upitniku čije ispunjavanje traje oko 5 minuta. Kako bi analiza bila kvalitetno i pravodobno provedena, ljubazno vas molimo da svoje odgovore podnesete do 31. siječnja.
Iz medija: Panel rasprava s građanima...
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u petak, 21. siječnja 2022. godine, s grčkim ministrom vanjskih poslova Nikosom Dendiasom na panel raspravi u okviru Konferencije o budućnosti Europe u Puli. Tema panela bili su sigurnosni i obrambeni aspekti globalne i regionalne uloge Europske unije.
Konferencija o budućnosti Europe u...
"Postavljanje pozornice za budućnost: globalni i regionalni angažman Europske unije sigurnosni i obrambeni aspekti" naziv je Konferencije o budućnosti Europe u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Grada Pule i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a koja će se održati u petak 21. siječnja 2022. godine s početkom u 11 sati u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.
Iz medija: O prijavi na poziv za...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nedavno se prijavilo na poziv težak 30 milijuna kuna za financiranje druge faze projekta prenamjene bivše vojne bolnice. Nakon odustajanja od projekta Mehanike, Grad Pula i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije predložili su raspisivanje novog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za fazu II projekta "Prenamjena bivše Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta", čime bi se obuhvat projekta proširio na cijelu zgradu bivše Mornaričke bolnice te ukupno obnovilo 10.500 četvornih metara korisne površine i trajno riješili ograničeni prostorni uvjeti djelovanja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Rezultati dopunskih izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu studentskih izbora dana 12. siječnja 2022. godine utvrđuje Rezultate dopunskih izbora za Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izbori za pet članova Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održani su dana 10. i 11. siječnja 2022. godine putem platforme za tajno glasovanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Privremeni rezultati natječaja za...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje privremenu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom - HRT Centrom Pula, Radio Pula poziva studentice i studente Sveučilišta na audiciju za voditelje, glazbene urednike, glazbene tehničare, rad u marketingu za radijsku emisiju o studentskom životu i aktivnostima sveučilišta ”RADIO X-ICA”. Audicija će se održati dana 12. siječnja 2022. godine s početkom u 10 sati u HRT - Radio Pula, Dalmatinova 4, III. kat (zgrada OTP banke).
Dopunski izbori za članove...
LISTA KANDIDATA U postupku dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrila u Puli u akademskoj godini 2021./2022. IZBORNA JEDINICA – SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE Paolo Trani, Filozofski fakultet, 1. godina diplomskog studija Marko Gabrovec, Fakultet informatike u Puli, 2. godina diplomskog studija Dino Glavić, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, 2. godina diplomskog studija
Među dobitnicima nagrade Istriana za...
Nagrada „Istriana“ je i ove godine, po 14. put zaredom dodijeljena najuspješnijim pojedincima iz područja kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i obrazovanja, gospodarstva i sporta. Svečana dodjela održana je u petak, 17. prosinca u pulskom kinu Valli. Pokrovitelj manifestacije je Istarska županija uz podršku svih istarskih gradova, a generalni sponzor je Istarska kreditna banka Umag. Inicijator je novinar Hine Daniel Sponza. Nagradu Istrianu dobile su čak dvije predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, i to za dvije od ukupno šest kategorija dodjele nagrade.
Rektorovo obraćanje studentima...
Drage studentice i studenti, dopustite mi da vam i ovim putem zaželim sretne i ugodne blagdane vama i vašim obiteljima povodom Božića i Nove 2022. godine. Koristim priliku da se svima vama zahvalim i na strpljenju, spremnosti na suradnju i dogovor tijekom mjeseci zimskog semestra.
Reagiranje rektora na spominjanje...
lspred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli moram reagirati na, vjerujem nespretnu, komunikaciju koja je nedavno izrečena na sjednici Županijske skupštine 16. prosinca 2021. godine. lstičem i nadam se "nespretnu" komunikaciju jer dolazi od začetnika ideje ustrojavanja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i dionika (Županije) koja je od samog začetka i osnivanja Sveučilišta zajedno sa Sveučilištem radila na tome da se Sveučilište razvija. lzgradnja novog kampusa u prostorima bivše Mornaričke bolnice dokaz je tomu. lskreno se nadam da je zaista riječ "samo" o nespretnoj komunikaciji, a ne početak određenog zaokreta Županije prema Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Smotra Sveučilišta #EvolveUNIPU 16. i...
Pridruži nam se na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 16. i 17. prosinca 2021.
Iz Medija: Hrvatsku će prema...
"Hrvatsku će prema zvijezdama lansirati razvoj evolve distribucijskog sustava. Koja je glavna uloga tržišta? Optimalna distribucija proizvoda i usluga, resursa. To vrijedi i za evolve. Onoga trenutka kad osiguramo ravnomjernu distribuciju evolve-momentuma u sve pore društvene zajednice u Hrvatskoj i potrebne resurse da se on primijeni u široj društvenoj zajednici, Hrvatska će postati Švicarska. Smith je pokušavao reći da je središnji element svakog modela rasta i razvoja upravo evolve i da to nisu neutaživa glad i žeđ za profitom te gaženje po drugima uime "nevidljive ruke". A nit vodilja upravo je evolve-momentum, onaj isti momentum koji može osjetiti i doživjeti svatko tko dođe u Istru."
Doc. dr. sc. Tijana Vukić imenovana...
Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, na prijedlog radne skupine koja je provodila javni natječaj, početkom studenoga imenovao je doc. dr. sc. Tijanu Vukić , sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, članicom Povjerenstva za provođenje javnog natječaja radi dodjele sredstava medijima u Gradu Puli u 2022. godini. Kriteriji javnog natječaja, između ostaloga, bili su iskustvo u praktičnom i teorijskom radu u području medija. Paolo Gregorović i Lela Vujanić druga su dva imenovana člana Povjerenstva.
Raspisuju se dopunski izbori za...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 9. prosinca 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju dopunskih izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 10. i 11. siječnja 2022. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Natječaj traje od 1. prosinca 2021. godine . Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 1. prosinca 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2021./2022.  Student se može prijaviti na natječaj putem web obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije: Prva kategorija : studenti koji po prvi put upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (preddiplomski studij),  https://forms.gle/GRzV2Juk6tjNgKP49 (prvi upis prve godine studija – preddiplomska razina).
Obilazak novoizgrađenih paviljona...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u razdoblju od 20. do 30. studenog 2021. sudjeluje na Danima otvorenih vrata EU projekata , u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Na događaju su predstavljena 3 od mnogih projekata koje Sveučilište provodi, i to:  
Sveučilište Jurja Dobrile sudjeluje u...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i ove godine sudjeluje u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.
Nastava će se od ponedjeljka 22. do...
Nastavno na trend pogoršanja epidemiološke situacije i eksponencijalni trend širenja u Istarskoj županiji te postojeće znanstveno-nastavne kapacitete Sveučilišta, a u skladu s odlukom Senata ( Odluka o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022. od 9. rujna 2021. godine ) s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika, studenata i njihovih obitelji rektor je donio Odluku o prelasku na online izvođenje nastave tijekom tjedna od 22. do 26. studenoga 2021. godine. Napominjemo da Odluka vrijedi samo za taj tjedan.
EU digitalna COVID potvrda ili test...
Dragi studenti, drage kolegice i kolege, sukladno novim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, od 15. studenog 2021. godine uvodi se šira primjena COVID potvrda (EU digitalna COVID potvrda) obavezna za sve zaposlenike i posjetitelje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Trenutno se ne odnosi na studente Sveučilišta.
Zbog pogoršane epidemiološke...
Nastavno na trend pogoršanja epidemiološke situacije i eksponencijalni trend širenja u Istarskoj županiji te postojeće znanstveno-nastavne kapacitete Sveučilišta, a u skladu s odlukom Senata ( Odluka o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022. od 9. rujna 2021. godine ) s ciljem zaštite zdravlja zaposlenika, studenata i njihovih obitelji rektor je donio Odluku o prelasku na online izvođenje nastave tijekom tjedna od 15. - 19. studenoga 2021. godine. Napominjemo da Odluka vrijedi samo za taj tjedan.
Objavljene rang-liste za dodjelu...
Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ . Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr .
Svi prijavljeni kandidati ostvarili su pravo upisa. Pozivaju se svi kandidati da 21. i 22. listopada 2021. izvrše uplatu upisnine  u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – 2. upisni rok”.
Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli...
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus -  (CACAO)“ čiji je voditelj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Projekt je odobren u okviru ključne aktivnosti 220, suradnička partnerstva u području odgoja i općeg obrazovanja u iznosu od 261.546,00 EUR. Partneri na projektu su Universidad Pompeu Fabra (Španjolska), Musica, Impulscentrum voor Muziek (Belgija), Dječji vrtić Petar Pan (Zagreb), Embassy International School Sp. z.o.o. (Poljska), Il Girotondo coop socaile srl (Italija) te fabula movens d.o.o. (Hrvatska).
Dodatni upisni rok za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u ak. god. 2021./2022. provodi se za studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis i razredbeni postupak zaprimaju se do 19. listopada 2021. godine .
Rezultati Natječaja za upis studenata...
Svi prijavljeni kandidati ostvarili su pravo upisa. Pozivaju se svi kandidati da  15. listopada 2021. izvrše uplatu upisnine  u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – 3. upisni rok”.
Iz medija: Novi rektor Marinko Škare...
S novom akademskom godinom počeo je i mandat novog rektora prof. dr. sc. Marinka Škare : „Postoji jedna ideja za koju bih volio da se realizira, a to su startup kampusi. Dakle, s jedne strane imate nositelje kolegija koji su sveučilišni profesori, ali zajedno sa stručnjacima rade na konkretnim projektima te studenti koji rješavaju konkretne probleme. To je jedna šira priča, a i mora se zakonski pokriti s Ministarstvom, ali ideja je da nakon četiri ili pet godina studiranja studenti dobiju certifikat od tog poduzeća da su osposobljeni za rad, a od Sveučilišta diplomu da su usvojili sva znanja koja su im potrebna. Na kraju imate čovjeka koji je spreman za tržište rada, koji ima vještine i sposobnosti i koji može biti direktno zaposlen u tim poduzećima. Ako bi trebalo svesti sve na jedan faktor koji Sveučilište mora dati i osigurati studentima, to su vještine i sposobnosti“.
Upute za postupanje u slučaju...
Poštovani, molimo da pročitate upute za postupanje u slučaju COVID-19 zaraze u tijeku akademske godine te pratite povezane novosti.
Natječaj za upis studenata u 1....
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u 1. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2021./2022. godini u 3. upisnom roku. Razredbeni postupak za upis provodi se u 3. upisnom roku za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.
Rektorovo obraćanje zaposlenicima za...
U posljednje dvije godine zajedno smo se suočili s iznimnim izazovima, nesigurnostima i rizicima. Zahvaljujući vašoj predanosti Akademskoj zajednici, osjećaju časti i dužnosti, kolegijalnosti i zajedništvu suočili smo se s njima hrabro i uspješno. Pred nama je još jedno slično iskustvo. Siguran sam da ćemo još jednom, zajedno kao jedan, odlučni i sigurni prevladati i osigurati sigurnosne uvjete i kvalitetu obrazovanja našim studentima i sigurno radno okruženje za naše zaposlenike. U izazovnim vremenima i krizi nastojite pružiti sve od sebe, i osjećate da vaša predanost i hrabrost nije na odgovarajući način i priznata. Danas stojim pred vama u namjeri da učinim upravo to. Izrazim (kao rektor) zahvalnost i poštovanje u ime Sveučilišta u Puli za sve što ste učinili u doba pandemije i onoga što nastavljate raditi. U ovakvim vremenima podsjećamo se da su naši zaposlenici naša najveća vrijednost. To trebamo stalno imati na umu, a ne podsjećati se samo u vrijeme potrebe ili krize. To je cilj i vrijednost koju sveučilište u Puli treba slijediti, a ja ću dati sve od sebe da to i činim. Kriza i teška vremena su prilike za novi početak.
Rektorovo obraćanje studentima za...
Stotine mladih talenata poput vas još su prije 3.000 godina upisivali prve studije i kolegije. Kako povijest pamti bilo je to u Indiji, danas Pakistanu, na sveučilištu u Takshashili koje je stoljećima slovilo kao ugledno obrazovno središte i okupljalo izabrane sretnike iz svih dijelova svijeta. U modernom dobu znanje je prividno na dlanu, mogućnost studiranja dana je svima i samim time stvara se dojam da svi mogu završiti studij, bilo koji. Međutim, riječ je o stereotipu koji je jako daleko od istine.
Pozivaju se svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa na neki od studijskih programa na diplomskim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da 4. i 5. listopada 2021. izvrše uplatu upisnine u iznosu od 300,00 kn na IBAN: HR1923600001101931377, s modelom i pozivom na broj koji obvezno mora biti oblika HR00 010009-OIB, a kao svrhu doznake navesti “troškovi upisa – diplomski studij”.  
Objava konačnih rang listi za upise na diplomske studije bit će 30. rujna 2021. godine u 16 sati . Upisi će se provoditi od 4. listopada 2021. godine isključivo prema obavijestima na mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta.
Izjava o mjerenju temperature
Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Sveučilišta, kao i druge osobe, dužni su mjeriti tjelesnu temperaturu svakodnevno prije dolaska na Sveučilište. Molimo studente da preuzmu, isprintaju te potpišu Izjavu o mjerenju temperature te ju predaju na Orijentacijskom danu (brucoši) tj. prvom satu nastave (više godine). O utvrđenoj povišenoj tjelesnoj temperaturi vodi se evidencija dojavom referadi sastavnice Sveučilišta pa u slučaju  povišene temperature molimo da to javite.     ×      
Upisi u akademsku godinu 2021./2022....
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda (www.postani-student.hr) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz našu aplikaciju za upis.
Početak nastave u akademskoj godini...
Nastava u ak. godini 2021./2022., sukladno odluci e-sjednice Senata o izvođenju nastave u akademskoj godini 2021./2022., od 9. rujna 2021. godine, će se iznimno do donošenja novih preporuka ili mjera izvoditi u klasičnom (kontaktnom), kombiniranom hibridnom obliku, uz uporabu metoda i tehnika učenja na daljinu i u obliku izravnog kontakta kako slijedi:
Studenti se upisuju putem ISVU Studomata , ali tek kad polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Održana početna konferencija projekta...
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ponedjeljak 12. srpnja održana je početna konferencija projekta "Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta – Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta". Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.912.912,07 kuna, pri čemu je iznos EU sufinanciranja 13.706.056,15 kuna. Projekt je odobren za financiranje slijedom prijave na Poziv "ITU - Obnova brownfield područja u urbanom području Pula" koji se kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Nositelj projekta je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, a razdoblje provedbe je od 12. veljače 2020. do 31. prosinca 2022. godine. 
Delegacija pulskog Sveučilišta u...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su 16. lipnja 2021. godine Sveučilište u Mariboru putem Erasmus programa.
Poziv za studente: prijavite se za...
Poštovane/i studentice i studenti, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, omogućit će studentima cijepljenje protiv COVID-19.
Najboljim studentima dodijeljene...
U uredu rektora,  rektor sveučilišta prof. dr. sc. Alfio Barbieri dodijelio je rektorove nagrade najboljim studentima. Rektorova nagrada dodijeljena je po jednom studentu svake sastavnice sveučilišta u skladu s Pravilnikom o dodjeli rektorove nagrade.
Lista studenata koji ostvaruju pravo...
Slijedom objavljenog Javnog poziva za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli iz područja pogođenih potresima, a nakon razmatranja pristiglih prijava, utvrđeno je da pravo na dodjelu jednokratne financijske pomoći ostvaruju sljedeći studenti:
Studij medicine dobio podršku...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri , prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc Mirjana Radetić-Paić te ravnateljica Opće bolnice u Puli doc. dr. sc. Irena Hrstić sastali su se u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima Radovanom Fuchsom i Vilijem Berošem koje su izvjestili o smjernicama daljnjeg razvoja sveučilišta s naglaskom na otvaranju Studija medicine. Tom prilikom članovi Vlade iskazali su bezuvjetnu podršku za otvaranjem Studija medicine u Puli kojim se jamči razvoj sveučilišta i obrazovanja mladih.
Poziv za studente: prijavite se za...
Poštovane/i studentice i studenti, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, omogućit će studentima cijepljenje protiv COVID-19.
Visoki uzvanici iz Republike Koreje...
U sklopu jačanja međunarodne vidljivosti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je, u srijedu 26. svibnja, ugostilo visoke uzvanike iz Republike Koreje. Čast nam je bila ugostiti predstavnike i suradnike Veleposlanstva Republike Hrvatske u Seulu, prof. dr. sc. Dalibora Krpana, gđu. Soonyoung Redden i predsjednika ZENITH-a Kim Jung Ryool-a.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2021./2022., te Natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj godini 2021./2022.
Studentski zbor Sveučilišta Jurja...
Studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavlja druge poslove iz djelokruga svog rada.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 17. svibnja 2021. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2021. godinu.
Javni poziv za dodjelu jednokratne...
Na temelju Odluke Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od dodjeli jednokratne financijske pomoći studentima, KLASA: 003-08/21-02/31, URBROJ: 380-01-21-1 od dana 26. ožujka 2021. Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli iz područja pogođenih potresima Studenti se mogu prijaviti putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/23SJ2Ac4i9K8kDV39
Konferencija o budućnosti Europe –...
Prorektorica za studente obrazovne programe i suradnju našeg Sveučilišta, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić , i studentica pete godine Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli Ines Pruginić, sudjelovale su na na inauguraciji Konferencije o budućnosti Europe 11. svibnja 2021., organiziranoj u suradnji s Hrvatskim saborom.
Dobitnici Rektorove nagrade za...
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 7. Pravilnika o nagrađivanju studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli KLASA: 003-05/18-01/04, URBROJ: 380-01-18-1 od 4. srpnja 2018. godine, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 11. svibnja 2021. godine donio Odluku o dodjeli Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020.
Poziv studentima na sudjelovanje u...
Poštovane studentice i studenti, za potrebe izrade diplomskog rada studentice V. godine Učiteljskog studija Ines Pruginić provodi se istraživanje pod nazivom ''Mogućnosti djelovanja mladih kroz aktivnosti studentskog zbora''. Cilj je ispitati mišljenje studenata i studentica o radu studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a mentorica istraživanja je doc. dr. sc. Marina Diković.
SRCE DEI 2021 - Sveučilištu Jurja...
Na godišnjoj konferenciji Dani e-infrastrukture - SRCE DEI 2021 održana je dodjela priznanja repozitorijima u Dabru za promicanje otvorenog pristupa. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobitnik je ovog velikog priznanja i time potvrđuje da se, u ovom razdoblju intenzivne digitalne transformacije, zalaže i potiče na otvorenu znanost i otvoreno obrazovanje u koraku sa politikom Europske unije (Horizon2020, FP7...).
Otvorena javna rasprava o prijedlogu...
U okviru izrade konačnog sadržaja Strategije razvoja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 2021. – 2026. pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, komentare, preporuke i sugestije na predloženi tekst putem e-maila na sagaber@unipu.hr najkasnije do 20. svibnja 2021. godine.
Raspisuje se Natječaj za dodjelu...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2019./2020. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Natječaj je otvoren do 26. travnja 2021. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
Čestitamo Dan Sveučilišta Jurja...
Svim djelatnicama i djelatnicima, studenticama i studentima čestitamo Dan Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 16. travnja 2021. godine. Najljepše zahvaljujemo svim suradnicima, partnerima, svim dragim prijateljima pulskog Sveučilišta u zemlji i inozemstvu na uspješnoj suradnji i doprinosu ubrzanom razvoju, sada već duboko u drugom desetljeću njegovog rada. Ustrajnošću, odgovornošću i zajedništvom, stoljetnim dosezima jedinstvenog Dobrilinog nasljeđa sljubljenog s iskoracima u izazove trećeg tisućljeća, prevladat ćemo bremeniti sadašnji društveni i gospodarski trenutak, njegovati i dalje nesputanost akademskog duha i stvaralaštva te s radošću i predanošću darivati mlade generacije studenata znanjem, vještinama, kreativnošću i stručnošću graditelja budućnosti naše županije, zemlje i šire.
Konačne rang liste dobitnika...
Na temelju članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Povjerenstvo za utvrđivanje rezultata natječaja utvrđuje konačnu rang-listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. Konačne rang liste dobitnika stipendija 2020./2021.
Konačni rezultati izbora za članove...
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za Studentski zbor dana 6. travnja 2021. godine utvrdilo je Konačne rezultate izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta.  
Izbori za članove Studentskog zbora
LISTA KANDIDATA u postupku izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u ak.god. 2020./2021 IZBORNA JEDINICA – TEHNIČKI FAKULTET MATEO SLIVAR, 1999., Tehnički fakultet, diplomski studij Strojarstva, I. godina MATEJA KURILIĆ, 1996., Tehnički fakultet, preddiplomski studij Računarstva, II. godina Prigovor na postupak kandidiranja i listu kandidata izjavljuje se u pisanom obliku, elektroničkim putem u roku od jednog dana od dana objave liste kandidata putem adrese elektroničke pošte. Prigovore možete dostaviti na  povjerenstvo.za.prigovore@unipu.hr .
Privremene rang liste temeljem...
Objavljuju se Privremene rang liste Natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj 2020./2021. godini.
Rezultati Natječaja za dodjelu...
Obavještavaju se studenti s invaliditetom da je utvrđena rang-lista studenata i studentica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji ostvaruju pravo na stipendiju u akademskoj godini 2020./2021. godini. Rezultati natječaja – Rang lista studenata SSI koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju sukladno rezultatima natječaja mole se da u što kraćem roku na adresu elektronske pošte ivana.mrvos@unipu.hr (predmet: Stipendije SSI) dostave ispunjeni i vlastoručno potpisani obrazac sa podacima za isplatu uz presliku kartice IBAN žiro - računa, a u svrhu pripreme ugovora o dodjeli stipendije. 
Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 26. veljače 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 29. i 30. ožujka 2021. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 15. veljače 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021.  Student se može prijaviti na natječaj putem obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije:
Prijevoz za studente s invaliditetom
Rok: 30. lipnja 2021. Objava Odluke o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021. Na temelju članka 7. stavka 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom (Narodne novine, broj 23/15), ministar znanosti i obrazovanja donosi Odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije).
Psihološko savjetovalište za studentice i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pruža usluge pomoći i podrške za studente iz potresom pogođenih područja u cilju ublažavanja psihičkih posljedica potresa.
Drage studentice i studenti, dijelimo s vama ove teške trenutke koje proživljavate zajedno sa svojim obiteljima. Ni najsnažnije naše misli i emocije, koliko god bremenite bile, nisu ni djelić svih nedaća i strahota koje su zadesile vaše domove, obitelji, vašu mladost i vedrinu studentskih dana.
Webinar "Budućnost (ni)je online: osiguravanje kvalitete online studija" održan je 18. prosinca 2020. godine u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Cilj mu je bio otvoriti raspravu o osiguravanju kvalitete online studijskih programa te ukazati na razliku između takvog oblika studija i hitne online nastave tijekom izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19.
Obavještavaju se studenti da je utvrđena konačna rang-lista studenata i studentica koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa u akademskoj godini 2020./2021. godini. U nastavku možete pronaći konačnu rang-listu studenata i studentica koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) i obrazac koji je potrebno popuniti.
In memoriam Dina Pervan Rabelo
S neizmjernom tugom u srcu opraštamo se od drage nam Dine Pervan Rabelo. Naše akademske građanke, vrhunske sportašice i izvrsne studentice, no prije svega vedre i pozitivne mlade osobe dobrog srca.
Predstavljanje 3D modela za slijepe i...
U pulskom amfiteatru je 3. prosinca održano predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne osobe u okviru projekta 3D and Virtual Reality Technologies for VET. Predstavljanju, koje je vodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer, su nazočili izv. prof. Mirjana Radetić-Paić (prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju), prof. dr. sc. Marinko Škare (prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju),  Višnja Radunović Popović (ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje), Daniela Panić (Medicinska škola u Puli), Zlatko Kuftić (predsjednik udruge za slijepe i slabovidne Istarske županije), dr. sc. Ivona Peternel (Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte), Ines Pruginić, Jasmin Rami. 
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su krajem studenog Sveučilište u Trentu (Italija) u okviru Erasmus+ programa . Tom su se prilikom susreli s rektorom Sveučilišta prof. Paolom Collinijem te voditeljicom Ureda  za međunarodne odnose Grazijom Callovini.
Indijski veleposlanik Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava tijekom svog posjeta Istri posjetio je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Veleposlanika su primili prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić .
Na sjednici Senata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održanoj 25. studenoga 2020. godine prof. dr. sc. Marinko Škare izabran je jednoglasno za rektora za mandatno razdoblje od 1. listopada 2021. do 30. rujna 2025. godine sukladno podnesenoj kandidaturi temeljem Odluke o pokretanju postupka i imenovanju povjerenstva za izbor rektora Sveučilišta i javne objave pokretanja postupka izbora.
Sveučilište Jurja Dobrile sudjeluje u...
Od 13. do 22 studenoga 2020. godine Sveučilište Jurja Dobrile u Puli sudjeluje u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije. S obzirom na okolnosti, ove se godine informativno-edukativna kampanja „Dani otvorenih vrata EU projekata“ održava virtualno.
Doc. dr. sc. Marinko Rade dobitnik je saborske državne nagrade za znanost za 2019. godinu.
S radom je počeo informativno-znanstveni "Universitas portal ", zamišljen kao medijsko središte i platforma za prezentaciju svih događanja, uspjeha i projekata nastalih na Sveučilištu u Zagrebu.
Poštovani studenti, s obzirom da znatan broj studenata ima stalno boravište izvan Istarske županije, što uz trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, vezano uz COVID-19, omogućava ulaz virusa na Sveučilište i u Studentski dom Pula te ometa izvođenje nastave u fizičkom obliku, poštujući pismenu preporuku Istarskog stožera, od sutra 20. listopada 2020. godine nastava na Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će se u potpunosti odvijati na daljinu - do daljnjih uputa. Navedeno vrijedi i za Erasmus studente.
Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu #ErasmusDays 2020, 15. listopada 2020. godine organizirao je online događaj pod nazivom #ErasmusDays at UNIPU koji je bio namijenjen za sve studente UNIPU-a koji su voljni i željni saznati više o samom programu, uključiti se i prijaviti na natječaj i naposlijetku, realizirati svoju mobilnost i postati dio Erasmus+ tima.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2020./2021. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.
Natječaj za dodjelu 10.000 državnih...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.") redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.
Dodatni upisni rok za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u ak. god. 2020./2021. provodi se za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku. Prijave za upis i razredbeni postupak zaprimaju se  do 16. listopada 2020. godine.
Natječaj za upis studenata u 1....
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za upis studenata u 1. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2020./2021. godini u 3. upisnom roku. Razredbeni postupak za upis provodi se u 3. upisnom roku za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.
Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 24. srpnja 2020. godine raspisao je Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2020. godinu, a dopunom je rok za prijave produžen do 31. listopada 2020. godine.
Odluka o pokretanju postupka za izbor...
Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na elektronskoj sjednici donio je ODLUKU o pokretanju postupka i imenovanju Povjerenstva za izbor rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Pokrenut je postupak izbora rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za mandatno razdoblje od 2021. godine do 2025. godine. Postupak izbora rektora završit će najkasnije do 30. srpnja 2021. godine.
Obavijest za kandidate koji su...
Pozivaju se svi kandidati koji su ostvarili pravo upisa na neki od studijskih programa na diplomskim studijima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da danas, 2. listopada, ili sutra 3. listopada 2020. izvrše uplatu upisnine čime se potvrđuje namjera upisa na odabrani studijski program temeljem konačne rang liste u sustavu studij.hr.
Obavijest za apsolvente koji ponovo...
U tijeku upisa u više godine studija putem studomata zabilježeni su problemi kod izdavanja računa za školarinu za studente apsolvente koji ponovo upisuju apsolventsku godinu, a kojima je za završetak studija preostao samo završni/diplomski rad.
Upisi u više godine studija produžuju...
Studenti se upisuju putem  Studomata , ali tek kad polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).
Dodatne informacije o završetku upisa...
Svi pristupnici koji su ostvarili pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. dobit će informacije o završetku upisa na odabrani studij putem SMS poruke 29. rujna 2020. Za završetak upisa bit će potrebno učiniti sljedeće:
Nova sveučilišna licenca naglašava posvećenost Sveučilišta kontinuiranom jačanju okruženja za učenje i istraživanje.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2020./2021. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Potpora se organizira pomoću studenta - asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama. Potpora za studente s motoričkim poremećajima (60% i više) može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 16. rujna 2020. godine raspisuje  Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Obavijest o početku akademske godine...
Orijentacijski dan za studente prve godine Fakulteta, Odjela i Muzičke akademije održat će se 5. listopada 2020. godine u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prema točnom rasporedu kojeg će svaka sastavnica objaviti na svojim mrežnim stranicama. Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice). Nastava za studente prve godine studija počinje sljedećeg dana, 6. listopada 2020. godine prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama sastavnice.
Protuepidemijske mjere
Temeljem dokumenta „ Preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera “ (HZZJZ i MZO) od 31. kolovoza 2020. utvrđuju se protuepidemijske mjere pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli:
Od 3. do 5. rujna 2020. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održat će se znanstveni skup Naša sloga (1870. – 2020.). U organizaciji Odsjeka za kroatistiku i Odsjeka za povijest Filozofskoga fakulteta obilježit će se 150 godina od pokretanja prvih hrvatskih novina u Istri.     ×      
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Natječaj za upis polaznika na Program stjecanja pedagoških kompetencija i Natječaj za upis polaznika na Program stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi. Programe izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Informacije o uvjetima upisa, plaćanju kao i sve ostale informacije o programima možete pročitati u tekstovima natječaja koji su dostupni na web stranicama Sveučilišta.
Besplatni materijali za pripreme...
Dragi maturanti, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ustupa vam besplatne snimke i materijale predavanja za pripreme državne mature iz svih obveznih predmeta: hrvatski i engleski jezik te matematike. Saznajte više kako dobiti pristup materijalima na sljedećoj poveznici: Besplatne pripreme za državnu maturu
Nakon provedenog I. (ljetnog) upisnog roka na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli preostalo je slobodnih mjesta na svim sastavnicama Sveučilišta.
Studenti se upisuju putem Studomata , ali tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).       ×      
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.