Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Stipendije

DAAD stipendije za studiranje i...
Jeste li zainteresirani za studiranje ili istraživanje u Njemačkoj?  Njemačka služba za akademsku razmjenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst ili skraćeno DAAD) i ove godine nudi stipendije za studiranje, doktorat ili istraživanje u Njemačkoj.
Europski Forum Alpbach
Udruga Klub Alpbach Hrvatska raspisuje natječaj za dodjelu 7 stipendija za sudjelovanje na ovogodišnjem Europskom Forumu Alpbach koji se održava od 20. kolovoza do 2. rujna u Alpbachu u austrijskoj pokrajini Tirol. Vrijednost jedne stipendije iznosi 2.500 EUR i pokriva: Sudjelovanje na Europskom Forum Alpbach Džeparac u visini 260 EUR (20 EUR/dan)* Smještaj s doručkom Lokalni javni prijevoz u Austriji Posjete lokalnim turističkim atrakcijama u Austriji
Stipendije za tečaje njemačkog jezika...
Ponudama stipendija Slobodne države Bavarske za tečaje njemačkog jezika u 2022. Stipendije za tečajeve u Bavarskoj uključuju školarinu, smještaj i obroke; u slučaju online tečaja naknada za tečaj će biti pokrivena. Studenti i mladi akademici svih disciplina sa srednjim znanjem njemačkog jezika (najmanje B1 razina) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine mogu se prijaviti za stipendije ljetnog tečaja BAYHOST. U trenutku prijave studenti moraju završiti najmanje dva cijela semestra na visokoj obrazovnoj ustanovi i te imati odgovarajuće ocjene. Kandidati moraju imati državljanstvo jedne od prihvatljivih zemalja.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Bakloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2022./2023. na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard.